Google cumpără Fitbit, prezent cu un centru de dezvoltare în România – Cronica serii

1. Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat azi că va fi asigurat cvorumul la şedinţa Parlamentului de luni în care se va vota învestirea Guvernului. Pe lângă cei 225 de parlamentari ai partidelor care au anunţat public că susţin Guvernul Orban, premierul desemnat spune că a vorbit personal cu 11 parlamentari care vor fi în sală. (News.ro)

2. Banca Națională a României (BNR) a anunțat că rezervele valutare administrate de banca centrală erau, în 31 octombrie, de 34,908 miliarde euro, cu 515 milioane euro mai mici decât în 30 septembrie. (Profit.ro)

3. Autoritatea Electorală Permanentă a prezentat contribuţiile electorale ale candidaţilor la alegerile prezidenţiale, pe primul loc situându-se Klaus Iohannis, cu 10 milioane de lei, toţi banii provenind din subvenţii de la bugetul de stat. Iohannis este urmat de Viorica Dăncilă, cu 6,8 milioane de lei, dintre care 6 milioane de la bugetul de stat şi de Mircea Diaconu, cu 6 milioane, finanţarea publică fiind de 300.000 de lei. (News.ro)

Una din Cronica de Business: Alibaba a înregistrat venituri peste așteptări și în creștere cu 40% în al treilea trimestru, până la valoarea de $16,9 miliarde. (Bloomberg)

4. Google a ajuns la un acord pentru preluarea producătorului de brățări și ceasuri inteligente Fitbit, prezent cu un centru de dezvoltare în România, într-o tranzacție de aproximativ $2,1 miliarde. (Profit.ro)

5. În ciuda grevei de la GM, economia Statelor Unite a adăugat 128.000 de noi locuri de muncă în octombrie, peste așteptările analiștilor. Șomajul a crescut la 3,6%, de la 3,5% cât a fost în septembrie. (WSJ)

6. Consumul anual de pește în România a crescut de la 4,5 – 5 kilograme pe locuitor înainte de 2013 la aproape 7 kilograme în prezent. (Profit.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Uniunea Libertăților Civile Americane (ACLU) dă în judecată FBI, DEA și Departamentul de Justiție al Statelor Unite, acuzându-le că au pus bazele unui sistem de supraveghere la nivel național care folosește tehnologii de recunoaștere facială. (Washington Post)

7. Cercetătorii americani susțin că au inventat o baterie pentru mașini electrice care se încarcă în doar 10 minute pentru o autonomie de 300-500 de kilometri. (Automarket)

8. Altex si evoMAG.ro au început astăzi Campania Black Friday 2019.

9. Grupul rock My Chemical Romance se reuneşte după şapte ani pentru cel puţin un concert, programat să aibă loc pe 20 decembrie, la Los Angeles. (News.ro)

Una din Cronica de Divertisment: Astăzi se lansează la nivel internațional serviciul de streaming de filme și seriale Apple TV+. Un abonament costă 5 dolari pe lună, însă toți clienții care au achiziționat un produs Apple după data de 10 septembrie vor primi acces gratuit pentru un an. În mod curios, deși la lansare este disponibil în 100 de țări din întreaga lume, Apple TV+ nu poate fi accesat pentru moment din România. (Malaezu)

10. Simona Halep a fost eliminată din grupe la Turneul Campioanelor, după ce a pierdut azi meciul decisiv pentru calificarea în semifinale, contra cehoaicei Karolina Pliskova, scor 0-6, 6-2, 4-6.

Fotografia serii – Un elefant oprește o mașină în Khao Yai Național Park din Thailanda. Șoferul a scăpat nevătămat. Pratya Chutipaskul/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Premieră istorică: Populația României a crescut pe baza imigranților veniți la muncă – Cronica serii
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ia în calcul plafonarea preţurilor la RCA pentru o perioadă determinată – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău