Grindr, vândută pentru 608,5 milioane – Cronica de Business

1. Șeful gigantului online din domeniul modei Yoox Net-a-Porter, Federico Marchetti, va părăsi poziția de CEO, la 20 de ani după ce a fondat compania. Italianul va rămâne în poziția de președinte. Yoox Net-a-Porter a fost cumpărată în 2018 de Richemont pentru €2,8 miliarde. (Vogue Business)

2. Grupul german Bosch va schimba destinația fabricii anunțate în Simeria și își va anunța decizia în perioada următoare, este de părere Andrei-Marius Brînzea, cel care a intermediat vânzarea terenului pe care a fost gândită construcția unei fabrici de mașini de spălat și frigidere. (Profit.ro)

3. Compania austriacă de utilități Wiener Stadtwerke va achiziționa o participație de 28% în EVN de la EnBW, în schimbul a $1 miliard. (Bloomberg)

4. Profitul net ajustat al producătorului de ochelari EssilorLuxottica, care deține, printre altele brandul Ray-Ban, a crescut cu 4,8% anul trecut, până la valoarea de €1,94 miliarde, peste așteptările companiei. (Reuters)

5. Crystal Investment, companie controlată de fostul conducător al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir și de fiul acestuia, Bogdan Dragomir, dezvoltă un proiect imobiliar de lux în apropierea Parcului Herăstrău. Ansamblul, denumit Herăstrău Park View, va cuprinde 72 de apartamente, spații comerciale și 94 de locuri de parcare, valoarea investiției fiind estimată la €14 milioane. (Profit.ro)

Bonus:

6. Platforma chineză de servicii medicale online WeDoctor, susținută de gigantul Tencent, vizează o listare la Hong Kong și ar putea atrage până la $10 miliarde. (Reuters)

7. Pink Post, compania de servicii poştale controlată de omul de afaceri Octavian Radu, a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de €17,5 mi­lioane, în creştere cu 5% faţă de anul anterior. (ZF)

8. Compania chineză Beijing Kunlun Tech a ajuns la o înțelegere pentru vânzarea aplicației de dating Grindr pentru $608,5 milioane. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Medicover, spital de €20 milioane în București – Cronica de Business
Boromir așteaptă creștere, Amazon investește în Deliveroo, iar Thomas Cook valorează… zero – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău