Guvernul a împrumutat pe primele 10 luni din acest an 64,5 miliarde de lei – Cronica serii

Procurorii militari au deschis dosar penal in rem în cazul intervenției autorităților la incendiul din Clubul Colectiv, în urma imaginilor apărute recent în spațiul public și care au fost ținute ascunse timp de aproape patru ani, a anunțat Parchetul General.

1. Guvernul a împrumutat în luna octombrie 4,3 miliarde de lei prin emisiuni de titluri de stat către bănci și investitori, cu circa 300 de milioane de lei mai mult față de ceea ce a anunțat la începutul lunii. Totalul pentru primele 10 luni din acest an a urcat astfel la 64,5 miliarde de lei, adică 90% din necesarul anunțat pentru întreg anul. (Profit.ro)

2. Premierul Dăncilă îl propune pe Victor Negrescu pentru postul de comisar european. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că premierul demis nu mai are nicio legitimitate pentru a face propuneri pe această poziţie. (News.ro)

3. Ministrul propus al Finanțelor, Florin Cîțu, nu a fost avizat pozitiv în comisiile reunite de buget-finanțe din Parlament, primind 19 voturi negative și 19 voturi pozitive. Pentru un aviz pozitiv este nevoie de jumătate plus unu din voturi. Avizul comisiilor de specialitate este unul consultativ. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Orange România, liderul pieței locale de telefonie mobilă, a realizat în primele nouă luni o cifră de afaceri de €812 milioane, în scădere cu 2,4% față de aceeași perioadă a anului 2018. (Profit.ro)

4. Principalul partid de Opoziție din Marea Britanie, Partidul Laburist şi-a dat acordul pentru organizarea luna viitoare a alegerilor anticipate cerute de premierul britanic Boris Johnson. Decizia, prin vot, va fi luată în această seară. (WSJ)

5. Fenomenul de îmbătrânire demografică s-a accentuat în România, populația vârstnică de 65 ani și peste depășind cu 471.000 persoane populația tânără de 0-14 ani, la 31 iulie 2019 față de 31 iulie 2018. (Profit.ro)

6. FCC vrea ca operatorii telecom din Statele Unite să renunțe la echipamentele produse de Huawei și ZTE, companii considerate o amenințare la adresa securității naționale. Autoritatea americană propune și un program de finanțare pentru a ajuta operatorii să înlocuiască echipamentele producătorilor chinezi. (TechCrunch)

Una din Cronica de Tehnologie: Google ar fi făcut o ofertă pentru cumpărarea producătorului de wearables Fitbit, o achiziție pe care Google ar putea să o folosească pentru a intra pe această piață. Acțiunile Fitbit au crescut cu 27% după publicarea informației. Fitbit are un centru de dezvoltare în România.(Reuters)

7. Peste 250 de angajați Facebook îi cer lui Mark Zuckerberg se reconsidere decizia de a nu modera informațiile false din anunțurile politice, susținând într-o scrisoare internă că minciunile politicienilor promovate prin reclame sunt o amenințare la adresa companiei. (NYTimes)

8. Numărul copiilor americani care se uita zilnic la materiale video online s-a dublat în ultimii 4 ani, conform unui sondaj. (AP)

9. Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) nu a mai prelungit licenţa postului Realitatea TV care este obligat să-și închidă emisia de la 1 noiembrie. CNA a aprobat însă modificarea licenţei Realitatea Plus, operată de compania Geopol Internațional, a lui Cozmin Guşă. (News.ro)

10. Acționarul majoritar al FC Dinamo, Ionuț Negoiță, a anunțat că dorește să cedeze 51 la sută din acțiunile societății care deține gruparea din Liga I cu un leu. Cumpărătorul trebuie să investească imediat în echipă 500.000 de euro, datorilile curente către jucători și furnizori. (Profit.ro)

Fotografia serii – Inquam Photos / Octav Ganea:
Ți-ar mai putea plăcea
Peste 50.000 de persoane au participat la mitingul PNL din Piața Victoriei – Cronica serii
Uber, Taxify/Bolt si Clever sunt la limita legii anti piraterie – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău