Guvernul adoptat Hotărârea care stabileşte data alegerilor parlamentare în 6 decembrie – Cronica dimineții

1. Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat aseară că Guvernul adoptat Hotărârea care stabileşte data alegerilor parlamentare în 6 decembrie. (News.ro)

2. Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, la începutul şedinţei de Guvern, că din cele 5.000 de clădiri şcolare care nu aveau conexiune la internet, 2.800 vor avea în perioada următoare, precizând că serviciile din partea operatorilor vor fi furnizate în mod gratuit. (News.ro)

3. Apple a pierdut $180 miliarde din capitalizare, cea mai mare scădere înregistrată vreodată de o companie americană la nivelul unei zile. Toți cei trei indici ai bursei americane au avut scăderi semnificative: Nasdaq minus 5%, Dow Jones, minus 2,8%, iar S&P 500 minus 3,5%. (WSJ)

Una din Cronica de Business: SoftBank a condus o rundă de investiții în startup-ul indian din domeniul educației Unacademy, care este acum evaluat la $1,45 miliarde. Unacademy, care oferă cursuri online, a fost ajutată de pandemia care a mutat obiceiurile de consum aproape exclusiv către online. (Bloomberg)

4. Curtea de Apel București a decis definitiv demolarea unui bloc construit ilegal pe un spațiu verde în Capitală, în urma admiterii unei acțiuni introduse de o asociație de proprietari din Șoseaua Giurgiului – Sectorul 4 și Fundația Eco Civica. (Profit.ro)

5. Israelul va institui măsuri de izolare parțială săptămână viitoare după ce numărul de noi cazuri zilnice de Covid-19 a înregistrat o creștere până la 3000, la o populație de 9 milioane locuitori. (Reuters)

6. Trupe militare americane vor ajunge în Lituania, azi, pentru o misiune de două luni, în apropierea frontierei cu Belarus. Guvernul de la Vilnius a ținut să precizeze că acest moment nu trebuie interpretat ca un mesaj împotriva statului vecin, unde tensiunile sociale au escaladat în ultimele săptămâni. (G4Media)

7. Femeile din SUA au început să fie plătite la nivelul bărbaților, în special pentru locurile de muncă nou înființate. Conform unui index care măsoară câștigurile pentru locurile de muncă noi, femeile au primit, în iulie, 96% din veniturile bărbaților. (Bloomberg)

Una din Cronica Externă: Cancelarul german Angela Merkel a declarat miercuri că liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi trebuia ”să fie redus la tăcere” și că este ”victima unei crime”. Atacul asupra lui ridică întrebări serioase pentru guvernul rus, la care oficialii ruși vor trebui să răspundă. (EuObserver)

8. Sute de restaurante din New York City i-au dat în judecată, într-o acțiune comună, pe guvernatorul statului și primarul orașul deoarece mențin interdicția deschiderii la interior deși numărul cazurilor noi e în scădere. Restaurantele cer despăgubiri de $2 miliarde. (Link)

9. MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, a devenit cea mai bogată femeie din lume, având o avere de $68 miliarde. MacKenzie deține 4% din acțiunile Amazon. (CNN)

10. În Israel a “plouat” cu cannabis într-o acțiune a unor activiști pentru legalizarea marijuanei care au aruncat, dintr-o drona, pachete ce ar fi conținut respectivul drog, într-o piață din Țel Aviv. Poliția a arestat două persoane. (Reuters)

Fotografia dimineții vine din Wuhan, China, de la reluarea cursurilor la un liceu. AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Mugur Isărescu: România nu este în recesiune şi nu crede că va intra în recesiune – Cronica dimineții
Școlile intră în vacanță două săptămâni, masca redevine obligatorie – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău