Ministrul Educaţiei: Doar unu din cinci profesori este pregătit pentru predarea online – Cronica dimineții

1. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că doar unu din cinci profesori este pregătit pentru predarea online şi că aproximativ un milion de elevi din România învaţă în şcoli din mediul rural, unde internetul nu permite desfăşurarea în bune condiţii a cursurilor online. (News.ro)

2. Peste 6 milioane de români sunt vaccinaţi cu schemă completă împotriva COVID-19, a anunțat Comitetul de coordonare a vaccinării. CNCAV a anunţat, marţi, numere record de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: peste 150.000 de persoane în total, din care peste 111.000 cu prima doză. (News.ro)

3. Comisiile reunite juridică și de sănătate au aprobat, cu majoritate de voturi, propunerea legislativă privind introducerea certificatului digital Covid pentru angajații unor unități publice și private. Proiectul va fi dezbătut în plenul Senatului, apoi va merge la Camera Deputaților. (Profit.ro)

4. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că, din cunoştinţele pe care le are, în Parlament se discută pe marginea proiectului privind accesul la locul de muncă, în sistemul public, nu şi în cel privat, pentru persoanele vaccinate sau care se testează pe banii lor. Arafat arată că legea ar urma să fie adoptată în două sau trei săptămâni. (News.ro)

5. Secretarul american pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas, a declarat că Statele Unite iau în considerare adăugarea a patru ţări, Israel, Cipru, Bulgaria şi România, în programul de renunţare la obligativitatea vizelor (visa waiver) care permite deplasarea în Statele Unite fără viză pentru o şedere de până la 90 de zile. (Hotnews)

Din Cronica Sportivă: Emma Răducanu, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Cluj-Napoca. Ea a învins-o, marţi, cu scorul de 4-6 7-5, 6-1, pe Polona Hercog din Slovenia, locul 124 WTA, după o partidă care a durat două ore şi 27 de minute, și va juca mai departe cu Ana Bogdan. (News.ro)

6. Majoritatea băncilor comerciale cu rețele mari de retail permit clienților să intre în sucursale și agenții fără să ceară dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau un test Covid negativ. Banca Transilvania, BCR, ING, Raiffeisen, CEC Bank, OPT Bank și Patria Bank au confirmat accesul fără restricții. La BRD, în schimb, clienții nevaccinați nu sunt primiți nici cu test covid negativ, cu excepția serviciilor de urgență, pe care banca nu le menționează expres. (Profit.ro)

7. Un panel independent de experți a recomandat Agenției Americane pentru Alimente și Medicamente aprobarea vaccinului anti Covid-19, dezvoltat de Pfizer/BioNTech, pentru copiii cu vârsta între 5 și 11 ani. (WashingtonPost)

8. Guvernul australian a anunțat că, de la 1 noiembrie, se ridică interdicția de părăsire a țării pentru cetățenii australieni. Decizia se va aplica doar pentru persoanele complet vaccinate. Interdicția a fost valabilă aproape 19 luni. (BBC)

9. Vânzările de țigări au crescut anul trecut, în pandemie, în Statele Unite. Este prima creștere anuală înregistrată în ultimii 20 de ani. Producătorii au vândut 203,7 miliarde de țigări, în timp ce în 2019 au fost vândute 202,9 miliarde. (Bloomberg)

10. Aproape un milion de review-uri transmise anul trecut spre aprobare pe platforma Tripadvisor, echivalentul a 3,6% din total, au fost false. (TheGuardian)

Ți-ar mai putea plăcea
Ciucă: Rata de absorbţie a fondurilor europene de 64,5% plasează România la un nivel egal cu Germania – Cronica dimineții
Organizația Mondială a Sănătății a abandonat cea de-a doua fază a investigație privind originile pandemiei COVID-19 – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău