Guvernul Orban a fost demis – Cronica serii

1. Guvernul Ludovic Orban a fost demis după ce moţiunea de cenzură iniţiată de PSD a fost adoptată azi de Parlament. (News.ro)

2. Președintele Iohannis a declarat în această seară că „soluția cea mai corectă e întoarcerea la electorat. Trebuie să avem alegeri parlamentare, să avem o majoritate parlamentară.” (Hotnews)

3. Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a anunțat, după căderea Guvernului Orban, că liberalii vor merge la consultările de la Cotroceni cu aceeași formulă de Guvern, chiar și de două ori dacă Executivul va fi respins prima oară. (G4Media)

4. Remus Pricopie, rectorul SNSPA, este propunerea comună de premier a PSD şi Pro România. (News.ro)

5. Leul a câștigat circa un ban pe piața interbancară în raport cu euro după demiterea Guvernului PNL prin moțiune de cenzură. (Profit.ro)

6. Guvernul PNL s-a împrumutat, în cele trei luni care au trecut de la instalare, la dobânzi mai mari de pe piața internă comparativ cu ultimele trei luni ale Guvernului PSD. (Profit.ro)

7. Vodafone va elimina echipamentele furnizate de Huawei din rețelele sale de bază de telefonie mobilă din Europa, după ce Marea Britanie a decis să restricționeze rolul companiei chineze în dezvoltarea 5G. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Fintech-ul britanic Revolut depășește pragul de 1 milion de utilizatori în România, după o creștere de 400% în a doua jumătate a anului 2019. (Profit.ro)

8. Industria de cipuri a înregistrat venituri de $412 miliarde în 2019, în scădere cu 12% față de anul anterior. Este cea mai mare scădere din 2001 (când regresul a fost de 32%) până acum. (Bloomberg)

9. Furtunile solare foarte puternice, capabile să afecteze echipamentele electronice de pe Pământ, survin la aproximativ 25 de ani, arată un studiu recent. Un al doilea tip de furtuni solare, mai puțin puternice, au loc o dată la 3 ani. (Universe Today)

10. Serialul „Ray Donovan”, cu Liev Schreiber în rol principal, a fost anulat după al şaptelea sezon. (News.ro)

Fotografia serii – Remus Pricopie, propunerea PSD pentru postul de premier. Inquam Photos:

Ți-ar mai putea plăcea
România a avut, în aprilie, a doua mare scădere în ritm lunar a comerțului cu amănuntul din Uniunea Europeană – Cronica serii
Liberalii au strâns 237 de semnături pentru moțiunea de cenzură. Cu 233 de voturi, guvernul este demis – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău