Huawei vede „efectul Trump”, un miliardar preia Sotheby’s și Virgin cumpără 14 avioane Airbus – Cronica de Business

1. Huawei se așteaptă la o scădere de 40% a vânzărilor de smarphone-uri în acest an, ca urmare a războiului comercial dintre SUA și China, precum și a faptului că firma a fost pusă pe „lista neagră” de către Donald Trump. Compania și-a revizuit în scădere și estimările pentru vânzările totale din 2019, de la $125 miliarde la $100 miliarde. (Independent)

2. Grupul suedez Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente și servicii pentru operatorii de comunicații, a atins în România, anul trecut, afaceri de 795,1 milioane lei, cele mai mari de la momentul intrării pe piața locală, și un profit de 14,6 milioane lei, aproape triplu față de anul precedent, dar la jumătate comparativ cu 2016. (Profit.ro)

3. Casa de modă Chanel a depășit pragul de $11 miliarde în vânzări. (Business of Fashion)

4. Miliardarul Patrick Drahi, care controlează grupul de media și telecom Altice, a ajuns la o înțelegere pentru a achiziționa casa de licitații Sotheby’s. Tranzacția are o valoare de $3,7 miliarde. (Reuters)

5. Gigantul dn domeniul aeronautic Airbus a bătut palma cu compania aeriană Virgin Atlantic pentru vânzarea a 14 avioane A330neo. Virgin va plăti $4,1 miliarde și are opțiunea de a cumpăra încă 6 aeronave. (Reuters)

Bonus:

6. Compania farmaceutică Pfizer va achiziționa producătorul de medicamente Array Biopharma pentru $10,64 miliarde în cash. Tranzacția îi va da gigantului din Big Pharma acces la portofoliul anti-cancer al Array. (CNBC)

7. Rolls-Royce a acordat un contract de mentenanță în valoare de $6,5 miliarde companiei Mubadala Investment, parte a fondului suveran din Abu Dhabi. Conform contractului, compania va verifica anual 75 de motoare de avioane Airbus A330. Cifra reprezintă un sfert din numărul total al turbinelor Airbus A330 care sunt verificate în service în fiecare an la nivel global. (Bloomberg)

8. Deutsche Bank va înființa o așa-zisă „bancă rea”, care va prelua active toxice de pană la €50 miliarde ale băncii germane. Parte din planul de restructurare face și ca diviziile de investiții non-europene ale instituției financiare să fie micșorate sau închise. (Financial Times)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Business: Nissan, OTP Bank, Trasgaz și Alro Slatina în cădere, dar directorii de marketing o duc bine
SUA finanțează construirea cu $3 miliarde construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău