Farmec, plus 31% la vânzările online – Cronica de Business

1. Omul de afaceri Ion Sturza, fostul director general-adjunct al Rompetrol și fost premier al Republicii Moldova, a încheiat vânzarea centrului de afaceri Liberty Technology Park din Cluj-Napoca către White Star Real Estate și un fond de investiții al unei universități din SUA, contra unei sume de €40 milioane. (Profit.ro)

Trei cu demisii la vârful unor companii mari: 2. WeWork își va amâna IPO-ul până la anul, după demisia lui Adam Neumann din postul de CEO. (Bloomberg) 3. CEO-ul eBay a fost înlocuit de CFO. Devin Wenig conducea compania de e-commerce din 2015. (TechCrunch) 4. Șeful companiei de vaping Juul a demisionat, pe fondul scandalului în creștere cu privire la pericolele legate de produsele companiei. (BBC)

5. Tot despre WeWork: Compania este în discuții cu SoftBank, principalul său acționar, pentru majorarea unei investiții promise de către japonezi pentru anul viitor, de la $1,5 miliarde la peste $2,5 miliarde. (Financial Times)

Bonus:

6. Firma de private equity specializată în tehnologie Vista Equity Partners a ajuns la o înțelegere pentru achiziția participației majoritare în firma de software Acquia, la o evaluare de aproape $1 miliard. (Bloomberg)

7. Retailerul american de electrocasnice Best Buy vizează o cifră de afaceri de $50 miliarde până în 2025. (CNBC)

8. Producătorul român de cosmetice Farmec a înregistrat o creștere a vânzărilor online cu peste 31% față de aceeași perioadă a anului precedent. (Profit.ro)

9. Subsidiara Thomas Cook din Germania este în discuții cu potențiali investitori care sunt dispuși să o preia, după prăbușirea companiei-mamă săptămâna aceasta. (Reuters)

10. Jens-Jakob Gustmann este noul lider al diviziei Health Systems Sales pentru Europa Centrală și de Est al Royal Philips și va coordona operațiunile din regiune de la biroul din București al companiei. (Profit.ro)

11. Compania de echipamente de fitness Peloton a atras $1,16 miliarde prin oferta publică inițială de săptămâna aceasta.  (Bloomberg)

12. McDonald’s va testa burgerii produși cu înlocuitorul de carne al companiei Beyond Meat în 28 de restaurante din Canada. (Yahoo! Finance)

13. Altria (care deține 35% din Juul, menționat mai sus) și Philip Morris au sistat discuțiile cu privire la o fuziune care ar fi creat un colos cu afaceri de peste $200 miliarde. Cei doi giganți s-ar fi reunit după „divorțul” din 2007. (CNN)

14. Acționarii Romgaz, unul din cei doi mari producători locali de gaze naturale, au aprobat de principiu achiziționarea unui pachet de 20% din acțiunile companiei elene de utilități Gastrade pentru suma de €12,5 milioane. (Bursa)

15. Retailerul elefant.ro a avut în primul semestru afaceri de 59 milioane lei. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
BMW a vândut 2,52 milioane BMW, Mini și Rolls-Royce – Cronica de Business
Fitch Ratings a anunțat că un default a obligațiunilor emise de Rusia este „iminent” – Cronica de Business
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău