Împrumuturile Guvernului au ajuns la 70 de miliarde de lei în prima jumătate a anului – Cronica de Business

1. Împrumuturile Guvernului de la bănci, investitori și populație au ajuns la mijlocul acestui an la 60,7 miliarde lei (12,3 miliarde euro), după ce în luna iunie statul a reușit să atragă 3,54 miliarde lei. (Profit.ro)

2. Ucraina are nevoie imediat de $60 – $65 miliarde pentru a-și acoperi nevoile curente până la finalul anului, a anunțat premierul acestei țări. Nu e clar cât din această sumă va fi acoperită de țările Occidentale și Statele Unite. (Bloomberg)

3. Vânzările de automobile din Franța rămân sub nivelul anilor anteriori, inclusiv 2020, din cauza crizei de semiconductori. Dacia reușește să crească și în iunie, în mod miraculos, fiind singura marcă de volum care are înmatriculări mai bune decât în 2021. Dacia este privită cu atenție, în acest moment, de toată lumea, în Franța, datorită performanțelor sale din acest an: o cotă de piață record și vânzări mai mari cu 16% față de anul trecut, în condițiile în care toată lumea scade neîncetat. (Profit.ro)

4. Gigantul german Uniper, comerciant de gaze naturale si unul dintre cei mai mari importatori de gaze din Rusia, este în discuții cu guvernul pentru un potențial pachet de salvare de până la 9 miliarde de euro, potrivit unor surse. (Bloomberg)

5. Doar o singură companie germană, Linde, se numără printre Top100 companii, la nivel global, după capitalizarea dată de bursă. A doua companie germană în acest clasament este SAP, pe locul 110, în timp ce Deutsche Telekom se află pe 123, iar Siemens pe 127. (Link)

Din Cronica diminetii: Rata anuală a inflaţiei a fost de 78,62% în luna iunie, potrivit Institutului de Statistică din Turcia, depăşind prognozele. Aceasta este cea mai mare valoare anuală a inflaţiei din ultimii 24 de ani. Creşterea lunară a preţurilor a fost de 4,95%. Preţurile transporturilor au crescut cu 123,37% faţă de anul precedent, iar preţurile alimentelor şi băuturilor nealcoolice au avansat cu 93,93%, potrivit datelor guvernamentale. (News.ro)

6. Inflația din Coreea de Sud a crescut cu 6,0% în iunie, în ritm anual. Este cea mai mare creștere din noiembrie 1998 și a 15-a lună consecutivă în care se depășește țintă de 2% a băncii centrale. (Reuters)

7. Sequoia Capital le-a fi cerut investitorilor să investească în două noi fonduri de tehnologie axate pe piața din SUA. Fondul, specializat în investiții tehnologice de risc, se așteaptă să strângă $1,5 miliarde pentru un fond de creștere din SUA axat pe companii mai mature, și planifică un fond de $750 de milioane axat pe tranzacții în firme aflate în creștere. Sequoia Capital se așteaptă să închidă noile fonduri în iulie. (TheInformation)

8. Compania aeriană SAS și-a cerut insolvența în Statele Unite pentru a putea implementa un plan de restructurare. (CNBC)

9. Ryanair a avut în iunie cea mai aglomerată lună a sa din toate timpurile, transportând 15,9 milioane de pasageri, în creştere faţă de doar 5,3 milioane cu un an mai devreme şi depăşind un record anterior stabilit în mai. Factorul său de încărcare, care măsoară cât de bine ocupă o companie aeriană locurile disponibile, a ajuns la 95% pentru prima dată de la începutul pandemiei de Covid-19. (News.ro)

10. Încă un creditor de cryptomonede a oprit toate retragerile, tranzacționările și depozitele pe platforma sa. Vault a anunțat că explorează potențiale opțiuni de restructurare. Compania a anunțat că se confruntă cu „provocări financiare” din cauza „condițiilor volatile ale pieței”, care au determinat clienții să retragă peste $197,7 milioane de pe platformă începând cu 12 iunie. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Walt Disney va renunța la 32,000 de angajați – Cronica de Business
WarnerMedia ar putea fuziona cu Discovery – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău