Inflația din Marea Britanie continuă să crească, ajungând la 9,1% în Mai – Cronica de Business

1. Balanța Băncii Centrale Europene a atins un nou nivel în condițiile în care BCE continua să printeze euro deși inflația a ajuns la niveluri foarte ridicate. Activele Băncii Centrale Europene au crescut cu €7 miliarde, până la €8827,9 miliarde. Balanța BCE este echivalentă cu 82,4% din PIB-ul țărilor UE din Zona Euro, spre deosebire de balanță FED, care este echivalentul a 36,6% din PIB-ul SUA. (Link)

2. Inflația din Marea Britanie continuă să crească, ajungând la 9,1% în Mai, ritm anual. În aprilie, inflația a fost de 9%. Prețurile alimentelor și energie au continua să crească, comparativ cu luna aprilie. (CNBC)

3. 19 din top 20 firme de semiconductori care au înregistrat cele mai mari creșteri, în ultimele patru trimestre, sunt din China. În urmă cu un an, aceeași analiză arată că doar 8 firme din China erau în top 20. (Bloomberg)

4. Inflația este „cea mai mare otravă” pentru economia globală pe măsură ce riscul de recesiune crește, a declarat CEO-ul Deutsche Bank, Christian Sewing. Europa şi SUA se confruntă cu o probabilitate mare de recesiune, deoarece băncile centrale sunt forţate să înăsprească agresiv politica monetară pentru a combate inflaţia, a declarat Sewing. (CNBC)

Promo: L!NK este noua aplicație eCommerce lansată de MOCAPP, care ajută companiile să își identifice proprii ambasadori și să creeze o listă de clienți populari care cunosc deja brandul și produsele. Pentru dezvoltarea și poziționarea aplicației pe piața britanică, antreprenorul Florin Grozea și-a bugetat pentru 2022 investiții de aproximativ 500.000 EUR. Poți testa aplicația gratuit aici.

5. Prețul mediu al caselor din SUA, nu cele în construcție, a crescut cu 14,8% în mai, ritm anual, ajungând la $407.600. Este pentru prima oară când acest preț depășește 400.000. Vânzările au scăzut cu 3,4%, comparativ cu aprilie, în principal din cauza creșterii costului cu creditul ipotecar. (WSJ)

6. Miliardarul american Elon Musk, CEO-ul Tesla, crede că o recesiune în SUA este foarte probabilă în viitorul apropiat. (Profit.ro)

7. CEO-ul Chevron, Michael Wirth, a respins criticile oficialilor de la Casa Albă la adresa industriei petroliere, cu privire la costurile energiei, declarând că reducerea prețurilor la combustibil va necesita „o schimbare de abordare” din partea guvernului. Replica lui Wirth vine după ce președintele Biden a criticat săptămâna trecută companiile petroliere acuzându-le că nu forează și nu rafinează mai mult petrol pentru a ține prețurile ridicate. (Reuters)

Din Cronica diminetii: O modificare a legislației fiscale pentru limitarea beneficiilor extrasalariale acordate angajatului, precum telefon, mașină, abonamente la sală sau clinici medicale, a fost introdusă pe lista mai amplă de măsuri fiscale pregătite de către autorități. (Profit.ro)

8. CEO-ul Tesla, Elon Musk, a anunțat că firma își va reduce numărul de angajați cu 10% în următoarele trei luni. (Reuters)

9. O analiză PwC arată că veniturile din abonamentele la platformele de streaming vor ajunge, în SUA, la $25,32 miliarde anul acesta, în creștere cu 13% comparativ cu anul trecut. Creșterea este însă mai mică decât cea din 2021, când a fost de 19,5%. (Variety)

10. Grupul Kellogg se va împărţi în trei companii independente, în cea mai recentă revizuire corporativă din SUA, menită să-şi simplifice structura şi să-şi concentreze atenţia pe afacerile cu snackuri, care este cea mai profitabilă activitate a sa. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Turcia a exportat anul trecut 277 milioane perechi de pantofi – Cronica de Business
Macy’s a atras fonduri în valoare de $4,5 miliarde – Cronica de business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău