Investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 17,9% anul trecut – Cronica serii

1. Autoritățile iau în calcul închiderea școlilor și grădinițelor din întreaga țară o hotărâre fiind așteptată la finalul ședinței din această seară a Comitetului pentru Situații Speciale de Urgență. Dacă inițial se vorbea despre o perioadă mai lungă de timp, respectiv până pe 21 aprilie, ultima propunere este ca școlile să se închidă de miercuri, 11 martie, timp de o săptămână. (Hotnews)

2. Investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 17,9% în anul 2019 şi au însumat 104,12 miliarde lei, comparativ cu anul 2018. (News.ro)

3. Tranzacțiile pe bursa americană au fost suspendate 15 minute după ce indicele S&P 500 a scăzut cu 7% în deschiderea sesiunii de tranzacționare. După reluarea tranzacțiilor, indicele Dow Jones Industrial a scăzut cu 7.6% , iar Nasdaq cu 6.9%. (WSJ)

4. România a avut și în 2018 cea mai mare rată a mortalității infantile din Uniunea Europeană, cu 6 decese la 1.000 de nașteri vii, aproape dublu față de o rată a mortalității infantile de 3,4 decese la 1.000 de nașteri vii în Uniunea Europeană. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Firmele britanice vor investi peste £12 miliarde pentru înlocuirea mașinilor clasice cu unele electrice în următorii doi ani. (The Guardian)

5. Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, referitoar la votul de învestire a Guvernului Cîţu, care va avea loc joi, de la ora 16.00, că reprezentanţii PSD vor fi prezenţi la şedinţă, dar nu vor vota acest guvern. (News.ro)

6. Preşedintele Pro România, Victor Ponta, le-a cerut partidelor să voteze Guvernul Cîţu, precizând că este nevoie de un guvern cu puteri depline pentru limitarea efectelor crizei provocare de coronavirus. Ponta a cerut şi amânarea alegerilor locale până în toamnă şi organizarea acestora împreună cu cele parlamentare. (News.ro)

Una din Cronica Externa: Avocații lui Benjamin Netanyahu au solicitat amânarea procesului de corupție împotriva premierului cu 45 de zile. Primul termen a fost stabilit pe 17 martie, dar apărătorii lui Netanyahu pretind că nu am primit toate documentele din dosar pentru a-și pregăti apărarea. (TimesofIsrael)

7. Anul trecut au fost finalizate 67.512 de locuinţe, în creştere cu 7.799 locuinţe, faţă de anul 2018, potrivit datelor anunţate de Institutul Naţional de Statistică. (Profit.ro)

8. Înmatriculările de autoturisme noi în România au scăzut în februarie 2020 cu 27% față de februarie 2019, atingând un volum de 8.836 unități. Astfel, pe primele două luni din 2020 numărul autoturismelor noi înmatriculate a ajuns la 21.325 unități, în scădere cu 18% față de perioada similară din 2019. (Hotnews)

9. Uniunea Salvaţi România a depus un proiect de lege privind înfiinţarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu (DIIM), o instituţie pe modelul DIICOT, care să activeze la nivel naţional şi să combată infracţiunile împotriva mediului înconjurător. (News.ro)

10. Din cauza crizei generate de coronavirus unele companii aeriene efectuează zboruri cu avioane „fantomă”, fără pasageri, pentru a nu-și pierde pozițiile de pe aeroporturile aglomerate. (Link)

Fotografia serii – O refugiată din Siria împreună cu copilul său stau într-un cort, în Turcia, aproape de granița cu Grecia. În plan secundar este o coadă pentru mâncare formată din migranți. Bülent Kılıç/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Statele Unite a înregistrat în 2018 cel mai mare deficit comercial din istorie
Cronica serii – Tudorel Toader: „la fiecare dintre noi vine o vreme a evaluării”

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău