Joe Biden redevine favorit pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din SUA – Cronica dimineții

1. Joe Biden a câștigat alegerile în alte două state, Michigan și Wisconsin, ajungând la 264 de electori. Biden mai are nevoie de 6 electori pentru a câștiga alegerile. Donald Trump trebuie să câștige 4 din cele 5 state rămase, Nevada, Pennsylvania, Georgia și North Carolina, pentru a rămâne președinte, în timp ce lui Biden îi este necesară victoria doar într-un singur stat, oricare din cele 4. (AP)

2. Traian Băsescu a lansat miercuri seară un nou atac la adresa actualului guvern și a președintelui Iohannis pe care-i acuza în termeni duri că nu iau măsuri de urgenșă pentru stoparea pandemiei. Fostul președinte propune opt măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului, printre care reducerea programului de transport public în marile orașe, a transportului feroviar și închiderea mall-urilor. (Hotnews)

3. Angajatorul va avea posibilitatea de a utiliza semnătura electronică calificată la încheierea contractului individual de muncă sau a actului adițional la contract. Semnătura electronică calificată va putea fi utilizată și la întocmirea tuturor documentelor din domeniul relațiilor de muncă, respectiv în comunicarea cu instituțiile publice de resort, prevede un proiect de ordonanță de urgență. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Vânzările de Black Friday în România ar putea scădea în acest an cu 20%, la €240 milioane, de la €300 milioane în 2019, şi sub rezultatul din 2018 (€250 milioane), pe fondul pandemiei care a influenţat în mod semnificativ obiceiurile de consum, arată o analiză Frames. (News.ro)

4. Ministerul Transporturilor și Metrorex au semnat contractul de finanțare pentru proiectul Magistralei 6 de metrou către Aeroportul Henri Coandă – Otopeni. Investiția ar trebui să fie finalizată până la 15 noiembrie 2026. Magistrala 1 Mai – Aeroportul Henri Coandă – Otopeni va avea 14.2 kilometri și va cuprinde 12 stații. (Ziare)

5. Republicanii americani își vor păstra majoritatea în Senat, conform unei analize Reuters. Deși erau favoriți și au primit donații mari în ultima perioadă, Democrații nu au reușit să câștige aceste alegeri și să preia controlul camerei superioare a Congresului american. (Reuters)

AdvertisementPromo: Vrei să fii mereu cu un pas înaintea tuturor? Pornește la drum cu un avantaj client de 8.087* euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Alege calitatea și confortul. Bucură-te de o soluție de mobilitate orientată spre viitor. Ofertă valabilă în perioada 5 octombrie – 31 decembrie 2020. Detalii despre campanie la partenerii autorizați Mercedes-Benz sau pe www.mercedes-benz.ro/Sprinter314

6. Cu 71 de milioane de voturi obținute, iar numărătoarea încă nu s-a terminat, Joe Biden a devenit cel mai votat candidat la președinția SUA, depășind recordul lui Barack Obama din 2008, de 69,5 milioane. (Vox)

Una din Cronica Externa: New Jersey şi Arizona au legalizat marţi folosirea marijuanei în scop recreativ, iar Oregon a devenit primul stat care a aprobat folosirea terapeutică a psilocibinei – un drog prezent în ciupercile halucinogene, în cadrul unora dintre referendumurile din Statele Unite. (News.ro)

7. Numărul cazurilor noi de infecție cu noul coronavirus au depășit, ieri, pentru prima oară, 100.000 în SUA. (WashingtonPost)

8. Compania aeriană națională TAROM are un plan de restructurare pentru care a estimat un cost de până la 1,84 miliarde lei (aproximativ 380,3 milioane euro), din care solicită 923,6 milioane lei (aproximativ 190,8 milioane euro) ca ajutor de stat individual de restructurare din partea Guvernului. Tarom vrea scăderea cu 33% a numărului total al angajaților, inclusiv reducerea cu 50% a pozițiilor de management, respectiv reducerea cheltuielilor prin închiderea unor agenții, optimizarea rutelor operate și a costurilor privind combustibilul. (Profit.ro)

Una din Cronica Sportiva: CFR Cluj va juca astăzi al treilea meci din grupa A a Europa League, în deplasare, împotriva AS Roma, de la ora 19.55. În celălalt meci al grupei, Young Boys Berna va întâlni, la aceeași oră, pe ȚSKA Sofia. Clasamentul grupei înainte de această etapă: 1. CFR Cluj – 4 puncte; 2. AS Roma – 4 puncte, 3. Young Boys Berna – 1 punct; 4. ȚSKA Sofia – 1 punct.

9. Camera Comunelor a Parlamentului britanic a aprobat miercuri seară, cu o majoritate covârşitoare, intrarea Angliei în al doilea lockdown pentru a ţine sub control pandemia de COVID-19, măsură care va rămâne în vigoare 30 de zile. (G4Media)

10. Danemarca va sacrifica toate nurcile din țară, aproape 17 milioane, după ce o mutație a noului coronavirus a fost descoperită la aceste animale, cu risc crescut de transmitere la om. (Reuters)

Fotografia dimineții: Coperta revistei Time de săptămâna viitoare:

Ți-ar mai putea plăcea
Ieri, concentrația de PM10 era, la una dintre staţiile din Capitală, apropiată de valorile înregistrate în vârf de munte – Cronica dimineții
Guvernul va avea și anul acesta un necesar brut de finanțare ridicat, de circa 127 miliarde de lei – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău