Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban să formeze un nou guvern – Cronica serii

1. Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban să formeze un nou guvern. (News.ro)

2. Autorităţile sanitare au declarat oficial epidemie de gripă, în condiţiile în care numărul total al deceselor a ajuns la 18. (News.ro)

3. Oamenii de știință speră să reducă rata mortalității cancerului cu ajutorul unui nou catalog al mutațiilor genetice care duc la dezvoltarea bolii. Catalogul, care a fost creat în 10 ani cu participarea a 1.300 de cercetători, va ajuta, speră specialiștii, la dezvoltarea unor teste noi, care să depisteze cancerul mult mai devreme. (FT)

4. Liderul USR, Dan Barna, a declarat, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că a solicitat ca USR să facă parte efectiv din propunerile de guvern, în cazul în care nu vor avea loc alegeri anticipate. (News.ro)

5. Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private, care reprezintă cele mai cunoscute spitale și clinici private din România, Medlife, Sanador, Regina Maria, Polisano, Monza, Medicover, Ponderas, Synevo etc, a anunțat că ia în calcul să nu mai semneze contracte anuale cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate care permit decontarea serviciilor medicale în privat. Spitalele și clinicile private sunt nemulțumite că li se interzice să perceapă coplată de la pacienți și că CNAS decontează serviciile medicale la valoarea lor din spitalele de stat, mai mică decât cea de la privat. (Hotnews)

6. Prețurile pentru alimente, la nivel global, au crescut pentru a patra lună consecutiv ca urmare a majorării prețurilor la uleiuri vegetale, zahăr și grâu. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Jeff Bezos a vândut în ultima săptămâna o participație de 0,2% în Amazon pentru $1,8 miliarde. (Bloomberg)

7. China va reduce tarifele pentru sute de produse importante din SUA, de la 10%, la 5%. Valoarea totală anuală a importurilor pentru aceste produse este de $75 miliarde. (CNBC)

8. Arheolegii au descoperit cea mai veche structură din lemn din lume, o fântână de 7000 de ani, aflată în Cehia. (CBSNews)

9. Tipologia „vorbirii” la pinguinii africani este similară cu cea a oamenilor, relevă un studiu. Până acum doar primatele erau considerate ca având un stil similar de vorbire cu oamenii. (CNN)

10. Disney a anunțat că anul viitor va lansa Hulu la nivel internațional. (News.ro)

Fotografia serii – Rezultatele votului din Iowa după numărarea a 97% din voturi:

Ți-ar mai putea plăcea
6.000 de tone de alimente se aruncă zilnic, în România – Cronica serii
După 16 ani, SUA trimite trupe în Arabia Saudită – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău