Liberalii au discutat despre interzicerea cumulului pensie-salariu şi majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani – Cronica serii

1. Purtătorul de cuvânt la PNL Ionuț Stroe a precizat că în ședința BEX al partidului au fost discuții despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul, dar și despre posibilitatea pensionării la 70 de ani, însă o decizie în acest sens va fi luată în interiorul coaliției de guvernare. (Profit.ro)

2. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că în şedinţa de marţi a coaliţiei de guvernare se va discuta despre posibilitatea plafonării preţurilor la produsele alimentare de bază. El a spus că o astfel de plafonare va duce la raționalizarea furnizării alimentelor, ca în Ungaria (G4Media). Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, liderul PNL, consideră că o eventuală plafonare a preţurilor la alimente presupune riscul de avea penurie şi de apariţie a cozilor. (Digi24)

3. Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor a început azi, 1 februarie, cu prima etapă, cea de preluare a datelor din surse administrative şi de creare şi populare a bazei de date a recensământului cu acest prim set de informaţii, anunţă Institutul Naţional de Statistică (INS). (News.ro)

4. România a depășit marți pragul de 40.000 de cazuri de COVID-19, cu 40.018 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore, în urma a 122.640 de teste RT-PCR și antigen, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 32,63%, conform datelor finale transmise de autorități. (News.ro)

Din Cronica de Business: London Stock Exchange a anunțat că IPO urile britanice de tehnologie au strâns o sumă record anul trecut, £6,6 miliarde, în creștere de la £3,11 miliarde, cât a fost suma în 2020. 37 de companii de technologie s-au listat pe bursa londoneză anul trecut, mult peste cele 8 listari din 2020. (Link)

5. Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a declarat marţi că USR va depune o moţiune simplă la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu.

6. Rezervele valutare la Banca Naţională a României au crescut la 43,1 miliarde euro, la sfârşitul lunii ianuarie, de la 40,475 miliarde euro la 31 decembrie 2021. (News.ro)

7. Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov Aristotel Căncescu a fost condamnat marți, de Curtea de Apel Brașov, la șapte ani și zece luni de închisoare într-un dosar de corupție, decizia fiind definitivă. În prima instanță, el fusese condamnat la 7 ani de închisoare. (Hotnews)

8. Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, marţi, în cursul întrevederii cu preşedintele rus Vladimir Putin, în cadrul vizitei sale la Moscova, că „niciun lider european nu vrea război”, în aluzie la tensiunile legate de Ucraina. (Digi24)

Din Cronica de Tehnologie: Piața europeană de smartphone-uri a crescut cu 8% în 2021. Aici, Samsung conduce mai autoritar, cu 32% cotă de piață, în vreme ce Apple deține 26%. Huawei a scăzut cu aproape 90% și mai are acum sub 1% din piață. (Counterpoint Research)

9. Danemarca a eliminat azi toate restricţiile împotriva COVID-19, inclusiv obligativitatea de a purta mască sanitară, devenind, astfel, prima ţară din Uniunea Europeană care adoptă o astfel de decizie. (Hotnews)

10. HBO Max, platforma de streaming a WarnerMedia, se lansează la începutul lui martie 2022 în România, urmând să înlocuiască HBO Go. Platforma de streaming va fi disponibilă în țara noastră din data de 8 martie. Noul abonament lunar HBO Max va fi 4.99 euro/lună. Pentru a sărbători lansarea HBO Max, cei care au un abonament creat direct pe site-ul HBO GO vor putea folosi automat noua platformă, beneficiind de un preț redus, 3.30 euro/lună. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Ludovic Orban a fost desemnat premier – Cronica serii
Economia zonei euro a crescut cu 12,7% în trimestrul al treilea – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău