Ludovic Orban: Dacă situaţia îmbolnăvirilor de Covid-19 se menţine, vor putea fi organizate alegeri locale – Cronica dimineții

1. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, în şedinţa de aseară, eliminarea Regatului Spaniei de pe lista ţărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România. (News.ro)

2. Deficitul comercial al României a ajuns, în primele șase luni ale anului, la 8,665 miliarde de euro, în creștere cu 935,7 milioane de euro față de cel înregistrat în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019. (Profit.ro)

3. Premierul Ludovic Orban a declarat că, dacă situaţia îmbolnăvirilor de Covid-19 se menţine la nivelul ultimelor două săptămâni, atunci vor putea fi organizate alegeri locale. Orban a precizat că au fost ţări care au organizat alegeri în ultima perioadă, iar numărul infectărilor nu a crescut în urma procesului electoral. (News.ro)

Una din Cronica de Business: Restricţiile adoptate de Casa Albă împotriva companiilor chinezeşti ar putea avea un efect de bumerang asupra Apple, care, în cel mai pesimist scenariu, ar putea vinde în viitor cu 30% mai puţine iPhone-uri. (News.ro)

4. Curtea de Apel Bucureşti a declinat competenţa de soluţionare a cauzei privind redeschiderea urmăririi penale în Dosarul 10 august către Tribunalul Bucureşti. Secţia I penală din Curtea de Apel Bucureşti trebuia să judece, luni, chiar la doi ani de la protestele din Piaţa Victoriei din 10 august 2018, cererea de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august. Sunt vizaţi maiorul Cazan Laurenţiu Valentin, comisarul şef de poliţie Chirică Mihai Dan, colonelul Cucoş Gheorghe Sebastian şi colonelul Sindile Ionuţ-Cătălin. (News.ro)

5. Liderul PMP, Eugen Tomac, invită membri PMP şi susţinătorii la strângerea de semnături pentru candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Bucureşti. Acesta este primul anunţ oficial al partidului despre candidatura lui Traian Băsescu. (News.ro)

6. Sporul natural negativ al populației României s-a accentuat, în luna iunie a acestui an, fiind de 1,4 ori mai mare decât cel din aceeași perioadă din 2019. Astfel, la nivelul lunii iunie din acest an, numărul născuților a fost mai mic cu 1.263 comparativ cu aceeași lună din anul anterior, în timp ce numărul persoanelor care au decedat a fost cu 544 mai mare. (Profit.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Toshiba a ieșit oficial din afacerile cu laptopuri, după ce și-a vândut către Sharp ultimele acțiuni deținute la Dynabook. Producătorul japonez activa din 1985 pe această piață și a fost mulți ani în top 5. (The Register)

7. În SUA, numărul deceselor cauzate de Covid-19, în ultima săptămână, a fost cel mai redus din ultimele patru săptămâni. (Reuters)

8. Amazon negociază cu Simon Property, cel mai mare proprietar de malluri din Statele Unite, preluarea spațiilor lăsate goale de retaileri și transformarea acestora în centre de distribuție. (WSJ)

9. YouTube a eliminat 2.596 de conturi din China în al doilea trimestru pentru spam și conținut politic. Cifra reprezintă o creștere masivă, de la 277 de conturi șterse în primul trimestru al anului. (Tech Crunch)

10. Inter Milano și Manchester United sunt primele echipe calificate în semifinalele Europa League. Italienii i-au învins cu 2-1 pe cei de la Bayer Leverkusen, în timp ce englezii au eliminat FC Copenhaga, după prelungiri, scor 1-0. Azi se joacă celelalte două meciuri din sferturile de finală:
22:00: Șahtior Donețk – FC Basel
22:00: Wolverhampton – Sevilla

Fotografia dimineții vine tot de la protestele din Belarus, de după alegerile prezidențiale de duminică. Yauhen Yerchak/EPA:

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Sănătăţii: Țara noastră se află pe o pantă de stabilizare a numărului de cazuri de Covid-19
Cronica diminetii – La patru ani de la alegerea in functia de presedinte, Iohannis lanseaza proiectul “Romania Educata”

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău