Metroul nu circulă în această dimineață din cauza unui protest spontan al si dicaliștilor – Cronica dimineții

1. Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că în localităţile în care incidenţa cazurilor de COVID-19 este peste 4 la mie în ultimele 14 zile, în weekend – vineri, sâmbătă, duminică – circulaţia este permisă doar până la ora 20.00. Dacă incidenţa depăşeşte 7,5 la mie, circulaţia va fi până la ora 20.00 toată săptămâna. Magazinele se vor închide la ora 18:00. (News.ro)

2. Metroul nu circulă în această dimineață. Circulația este blocată pe toate cele 5 magistrale, după ce reprezentanți ai sindicatului de la metrou au organizat un protest spontan în stația Piața Unirii, potrivit companiei Metrorex. (G4Media)

3. Președintele României Klaus Iohannis a declarat că viitoarele certificate digitale propuse de Comisia Europeană ar trebui utilizate numai în scopuri medicale şi să nu creeze discriminări între cetăţenii UE ori să le afecteze libertatea de mişcare în spaţiul european. Declaraţia a fost făcută la o reuniune a Consiliului European, în format de videoconferință. (Link)

Una din Cronica de Business: Stocul modern de spaţii industriale din România a depăşit în 2020 pragul de cinci milioane de metri pătraţi şi urmează să ajungă la aproximativ 5,5 milioane de metri pătraţi în acest an, peste 60% din suprafaţa aflată în construcţie fiind deja pre-închiriată. (News.ro)

4. Premierul Florin Cîțu a făcut vineri seară un apel către români să se înscrie pe listele de așteptare pentru vaccinare, în condițiile în care în prima săptămână din luna aprilie vor putea fi vaccinate 100.000 de persoane pe zi, iar pe lista de așteptare sunt înscrise doar 771.663. “Sper să nu ajungem să avem doze suplimentare”, a spus Florin Cîțu. În total, până la finalul lunii septembrie, România ar trebui să aibă 25,7 milioane de doze, cu cinci milioane mai mult față de estimarea inițială. (Link)

5. Guvernul a anunțat prelungirea unor facilități pentru companii. Termenul pentru depunerea cererii de restructurare a obligațiilor bugetare a fost împins de la 30 iunie 2021 la 31 ianuarie 2022. Și termenul de solicitare a eșalonării la plată, în formă simplificată, a obligațiilor bugetare datorate după data declarării stării de urgență, administrate de organul fiscal central, a fost de asemenea împins de la 31 martie 2021 la 30 septembrie 2021. (Profit.ro)

Promo: SARTO bespoke a lansat cel mai nou, elastic și confortabil costum, care va schimba modul în care privești îmbrăcămintea business. Costumul, compus dintr-o jachetă slim fit deconstrită și o pereche de pantaloni jogger, a fost testat într-o sală de fitness, unde a rezistat tuturor probelor. Link.

6. AstraZeneca nu va mai putea exporta nici un vaccin anti Covid-19 din UE până când nu-și va onora obligațiile contractuale cu Uniunea Europeană, a declarat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, după o întâlnire cu liderii celor 27 de țări ale blocului comunitar. (Reuters)

7. Preşedintele american Joe Biden a declarat, în prima sa conferinţă de presă de la preluarea mandatului, că se aşteaptă să candideze pentru realegerea în funcţie în 2024 (News.ro). Președintele american a mai declarat că China nu va deveni cea mai puternică țară din lume în timpul mandatului său. (Reuters)

8. Bill Gates a declarat, pentru presa poloneză, că la finalul anului viitor, lumea ar trebui să revină la normal datorită campaniilor de vaccinare. (Reuters)

Una din Cronica Sportivă: Simona Halep s-a calificat în turul 3 al turneului de tenis feminin de la Miami, după ce a trecut de Caroline Garcia (Franța) în trei seturi, 3-6 6-4 6-0. Meciul a durat o oră și 50 de minute. Astăzi, tot în turul 2, Sorana Cîrstea va juca împotriva lui Anett Kontaveit, după ora 21.30. (Treizecizero)

9. Autoritățile statului New York au ajuns la un acord pentru legalizarea consumului de marijuana în scop recreațional pentru adulții care au minimum 21 de ani. Mișcarea ar putea genera mii de noi locuri de muncă și vânzări anuale de $4,2 miliarde. (NYTimes)

10. În Portugalia cei care au credite ipotecare au început să primească bani in conturi datorită dobânzilor negative. Ei continuă să-și plătească ratele însă în loc să plătească și dobânda aferentă primesc în fiecare lună bani în cont. (WSJ)

Fotografia dimineții vine tot din Egipt, unde continuă lucrările de deblocare a navei cargo înțepenită de malul canalului Suez:

Ți-ar mai putea plăcea
România a fost în luna martie cel mai mare furnizor de motorină al Ucrainei, depășind Polonia – Cronica dimineții
Cancelarul Austriei și premierul Olandei: Suntem uniţi în obiecţia noastră faţă de extindere Schengen în acest moment – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău