Lumea are 2.101 miliardari – Cronica de Business

1. Profitul net al OTP Bank România a crescut cu 14%, la 79 de milioane de lei, la finele lunii septembrie comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul creșterii veniturilor din dobânzi și al scăderii costurilor cu impozitul pe venit. Banca a raportat și o creștere de peste o cincime a volumului de credite, dar și un volum mai mare de împrumuturi neperformante. (Profit.ro)

2. Lumea are în prezent 2.101 miliardari, cu 40% mai mulți decât acum cinci ani. (CNBC)

3. Tranzacţia prin care IRI Investments SRL, care aparţine Grupului Ingka (partener strategic al sistemului de franciză IKEA), preia unele companii din România aparţinând Grupului danez Vestas Wind Systems, s-a ridicat la €136 milioane. (News.ro)

4. Producătorul de automobile Daimler va elimina circa 1.100 de poziții de manageri la nivel global, adică aproximativ 10% din conducere. (Reuters)

5. Terminalul bursei a înregistrat procesarea unui plasament de obligațiuni scadente în anul 2024 ale Grupului Autonom Services, firmă controlată de frații Marius și Dan Ștefan, valoarea tranzacției ridicându-se la peste 95 milioane lei. (Profit.ro)

Bonus:

6. Chinezii de la Tencent au preluat o participație minoritară în agregatorul indian de asigurări Policybazaar.com, astfel intrând pe piața de profil din India. (Bloomberg)

7. Compania bulgară de telecomunicaţii şi media United Group, deţinută de firma de private equity BC Partners, a ajuns la un acord pentru preluarea Vivacom, cel mai mare operator telecom din Bulgaria, pentru €1,2 miliarde. (Bursa)

8. Deși a avut în primele trei trimestre venituri în stagnare, compania care operează magazinul Bucur Obor și-a ameliorat profitabilitatea. Magazinul Bucur Obor a adus un profit net de 16 milioane lei la 9 luni, în creștere cu 10% față de perioada similară a anului trecut. (Profit.ro)

9. Circa 730.000 de români, ale căror economii pentru bătrâneţe sunt administrate privat prin intermediul fondului de pensii Aripi, sunt acţionari indirecţi la cea mai mare companie producătoare de bunuri de lux din lume – LVMH. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Procter & Gamble, fabrică la Urlaţi în 2021 – Cronica de Business
Comisarul european pentru Economie: Economia UE va scădea în acest an – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău