Ministerul Afacerilor Interne a prezentat o propunere cu un set de măsuri care ar putea intra în vigoare începând din 15 mai – Cronica dimineții

RIP Little Richard.

1. Ministerul Afacerilor Interne a prezentat o propunere cu un set de măsuri care ar putea intra în vigoare începând din 15 mai, când va intra în vigoare starea de alertă. Sunt propuneri care vizează deplasarea între localităţi, care se va face doar în anumite condiţii, iar suspendarea zborurilor şi închiderea graniţelor rămân în vigoare. (News.ro)

2. Mall-urile și restaurantele rămân închise și după 15 mai. În cazul centrelor comerciale este persmisă însă activitatea desfășurată de operatorii economici care au accesul asigurat direct din exteriorul incintei și este întreruptă comunicarea cu restul complexului. Personalul angajat are obligația de a purta în permanență mască, ce va fi schimbată la un interval de cel mult 4 ore, iar operatorul economic va asigura soluții de dezinfecție a mâinilor în zona de acces în incintă. (Hotnews)

Una din Cronica Externă: O analiză a radioului Europa Liberă arată că relația dintre autoritățile din Rusia și societate ”nu va mai fi niciodată la fel”, iar izolarea președintelui Vladimir Putin amintește de zilele în Crimeea ale lui Mihail Gorbaciov, când a fost ținut captiv de forțe care doreau preluarea puterii, cu un viitor incert la orizont. (Link)

3. Coreea de Sud a închis barurile și cluburile de noapte din Seul după ce o singură persoană a infectat alte 17 într-o singură seară. Barbatul nu a purtat mască și a petrecut în mai multe locații diferite în seara respectivă. El nu știa că este infectat și se presupune că a intrat în contact cu alte 1500 de persoane. (Sky)

4. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că din primele evaluări există aproape un milion de hectare de culturi afectate de secetă în România, iar unii fermieri se gândesc să reînsămânțeze pentru a-și diminua pierderile. „Toți cei care vor suferi pierderi datorită secetei o să fie despăgubiți”. (Profit.ro)

Promo: Vrei mai multe vânzări online? Prin 2Performant magazinele sunt promovate la Cost Pe Vânzare de mii de publisheri, specialiști PPC, comparatoare de prețuri, bloggeri sau vloggeri. Ne apropiem de 200 de milioane de euro vânzări generate și 14 milioane de euro comisioane plătite către afiliați. Marketingul afiliat e mai simplu decât crezi, începe aici: https://ro.2performant.com

5. Problema Sfintei Împărtăşanii şi a împărtăşirii credincioşilor este una care aparţine exclusiv Bisericii, afirmă purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Vasile Bănescu, despre propunerile autorităţilor privind redeschiderea lăcaşelor de cult din 15 mai. Recomandările făcute sâmbătă de Institutul Naţional de Sănătate Publică în legătură cu măsurile care ar trebui luate după relaxarea restricţiilor destinate prevenirii răspândirii epidemiei de coronavirus fac referire şi la împărtăşanie, Vasile Bănescu explicând că „problema Sfintei Împărtăşanii şi a împărtăşirii credincioşilor este una care aparţine însă exclusiv Bisericii”. (News.ro)

6. Barack Obama, fostul președinte american, a criticat dur felul în care actualul președinte, Donald Trump, a gestionat criza generată de noul virus. Într-o conferință privată, Obama a declarat că gestionarea pandemiei în SUA este un “dezastru haotic absolut”. (BBC)

Una din Cronica de Divertisment: Au aparut primele imagini din “The Old Guard”, cu Charlize Theron in rolul principal. Netflix a anuntat lansarea peliculei pentru 10 iulie 2020. Recent, pe contul de Twitter dedicat filmului, producatorii au facut public un teaser video in care fanii au descoperit o Charlize Theron diferita, cu o tunsoare scurta si un look de razboinica. Cele cateva imagini oferite au surprins mai multe si din actiunea filmului al carui stil este plasat intre thriller si fantasy. (Urban.ro)

7. Tesla a dat în judecată Alameda County, districtul unde are singura fabrică din SUA, deoarece autoritățile nu au permis redeschiderea fabricii. Elon Musk a amenințat că va reloca fabrica în alt stat, împreună cu cei 20000 de angajați pe care compania îi are în California. (Bloomberg)

8. Conform unui studiu al Universității din San Diego, luna trecută aproximativ 70% dintre americani au avut o problemă mintală moderată sau severă. Procentul este de trei ori mai mare decât cel înregistrat în 2018. (Time)

9. Preşedintele clubului Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas, a declarat că meciul cu Juventus Torino, din manşa secundă a optimilor Ligii Campionilor, va avea loc în data de 7 august, cu porţile închise. Preşedintele grupării franceze a confirmat astfel ceea ce a scris luna trecută presa internaţională, şi anume că Liga Campionilor se va relua la 7 august cu meciurile Juventus – Lyon şi Manchester City – Real Madrid. (News.ro)

10. Peste 12000 din cele 17000 de biserici catolice din SUA au aplicat pentru a primi ajutoare financiare din partea guvernului federal. 9000 dintre ele au și primit banii. (CBSNews)

Fotografia dimineții – În parcurile din Singapore un robot atenționează trecătorii sa păstreze distanța recomandată:

Ți-ar mai putea plăcea
Cele mai puternice bănci centrale din lume au transmis un mesaj comun pentru a calma piețele financiare – Cronica dimineții
Atac surpriză al Hamas asupra Israelului – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău