Ministerul Sănătății a anunțat că măsurarea temperaturii este obligatorie – Cronica serii

1. Mai puțin de 100 dintre cei peste 12.000 de români vindecați de infecția cu noul coronavirus au mers în ultima lună la centrele de transfuzie pentru a dona plasmă convalescentă. Aceasta poate fi folosită la tratarea pacienților infectați cu COVID-19 aflați în stare critică. (Hotnews)

2. Triajul epidemiologic, care include măsurarea temperaturii corporale, se aplică obligatoriu în cadrul instituţiilor sau autorităţilor publice, operatorilor economici şi profesioniştilor a precizat Ministerul Sănătăţii. (News.ro)

3. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat că în acest an aproximativ 80 de kilometri de autostradă vor fi dați în folosință. Ministrul a enumerat șantierele unde lucrările sunt aproape de finalizare și a vorbit despre proiectele de infrastructură care vor fi începute în acest an, printre care și austostrada Sibiu-Pitești. (Link)

4. Estimările preliminare arată că doar jumătate din cei 21 de milioane de americani deveniți șomeri în martie și aprilie își vor relua locurile de muncă în perioada următoare. (WSJ)

5. Europenii doresc ca Uniunea Europeană să aibă mai multe competenţe în abordarea crizelor similare Covid-19, potrivit unui sondaj comandat de Parlamentul European. Respondenţii din Ungaria, Bulgaria, Grecia, Italia şi Spania au spus că au întâmpinat cele mai serioase probleme financiare, în această perioadă, în timp ce respondenţii din Danemarca, Olanda, Suedia, Finlanda şi Austria au raportat cele mai puţine probleme. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: La o lună de când a fost lansată, aplicația oficială de monitorizare a pandemiei din Australia a identificat o singură persoană infectată cu COVID-19. Considerată inițial esențială pentru revenirea la normal, rolul COVIDSafe este acum văzut mult mai puțin important, inclusiv de specialiști. (The Guardian)

6. Numărul persoanelor care au trecut prin punctele de verificare pe aeroporturile americane a fost vineri de peste 340.000. În aceeași zi a anului trecut erau peste 2,5 milioane de persoane însă raportat la luna trecut, 28 aprilie, numărul este e 3 ori mai mare. (Link)

7. Astronauţii NASA Doug Hurley şi Bob Behnken vor porni mâine, în prima misiune de pe teritoriu american, din ultimii nouă ani, spre Staţia Spaţială Internaţională. Cei doi vor ajunge pe orbită într-o rachetă SpaceX Falcon şi o capsulă Crew Dragon. Este pentru prima oară când SpaceX va transporta astronauți NASA în spațiu. (News.ro)

8. ÎPS Teodosie va reface slujba de Înviere și va împărți Lumina de Paști într-o slujbă oficiată în această noapte, la miezul nopții. BOR a criticat decizia și a subliniat că ”adevărata slujbă” a avut loc deja și că decizia arhiepiscopului Tomisului este ”asumată integral” de acesta, în virtutea principiului autonomiei ierarhului. (G4Media)

9. Mark Rutte, premierul Olandei, nu a putut să își viziteze mama înainte ca aceasta să decedeze deoarece a respectat măsurile impuse de izolare, printre acestea numărându-se și interzicerea vizitelor la azilurile de bătrâni. (TheGuardian)

10. Scriitoarea J.K. Rowling a anunţat azi o nouă carte pentru copii, „The Ickabog”, pe care o va publica în fragmente disponibile zilnic, gratuit, online. „The Ickabog” este un basm, o poveste despre adevăr şi abuzul de putere, şi prima carte a lui Rowling care nu are legătură cu Harry Potter. (News.ro)

Fotografia serii – S-au deschis restaurantele în New Orleans, SUA. Sean Gardner/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Papa Francis acuzat de musamalizarea abuzurilor sexuale
Comisia Europeană a acceptat strategia fiscal-bugetară a Guvernului de revenire a deficitului sub 3% în 2024 – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău