Ministerul Sănătăţii a aprobat creşterea numărului de persoane testate pentru coronavirus – Cronica serii

1. Ministerul Sănătăţii a aprobat creşterea numărului de persoane testate pentru coronavirus, fiind vorba despre mai multe categorii de bolnavi care ar putea să dezvolte forme severe ale bolii, cu risc de deces. Astfel, vor fi testaţi pacienţii înainte de transplant şi donatorii de organe, pacienţii cu transplant, cei cu imunosupresie, cei oncologici, cei care fac dializă – dacă au simptome sau au avut contact cu un caz confirmat, unele femei gravide. Totodată, va fi testat, de două ori pe lună, personalul din centrele pentru bătrâni. (News.ro)

2. Parlamentul a aprobat prelungirea stării de urgență cu 1 lună, în baza decretului semnat la 14 aprilie de președintele Iohannis. În hotărârea adoptată, pe lângă încuviințarea prelungirii de urgență, majoritatea condusă de PSD a impus adăugarea unei serii de prevederi care stabilesc, printre altele, că restrângerea exercițiului unor drepturi sau libertăți se dispune numai prin acte normative cu putere de lege. Periodic, la fiecare 7 zile, sau ori de câte ori este necesar, Guvernul va prezenta Parlamentului un raport cuprinzând măsurile adoptate sau preconizate pentru prevenirea și combaterea epidemiei COVID-19. (Profit.ro)

3. Bugetul de aproape $350 miliarde acordat de administrația americană pentru susținerea micilor afaceri a fost epuizat în două săptămâni. (WSJ)

4. 5,2 milioane de americani au depus cererile pentru a beneficia de ajutorul de șomaj săptămâna trecută. În total, în ultimele 4 săptămâni, 22 de milioane de americani au intrat în șomaj. Economia Statelor Unite a pierdut în 4 săptămâni toate locurile de muncă create după criza din 2008. (WSJ)

5. Japonia a declarat azi starea de urgență la nivel național până pe 6 Mai. Anterior premierul Shinzo Abe declarase starea de urgență pentru o lună în șapte dintre provinciile țării. (BBC)

Una din Cronica de Tehnologie: Startup-urile din zona de inteligență artificială din Statele Unite au primit în primul trimestru al anului investiții în valoare de $6.9 miliarde, un ritm care, în condiții normale, ar fi adus o creștere anuală semnificativă. (VentureBeat)

6. Ambasada României la Moscova a anunţat că a finalizat lista nominală a celor peste 20.000 de prizonieri de război şi civili deportaţi decedaţi în lagărele, spitalele şi obiectivele speciale NKVD-MVD, respectiv în batalioanele de muncă sovietice, şi înhumaţi în cimitire şi locuri de înhumare multinaţionale pe teritoriul actual al Federaţiei Ruse în perioada 1941-1956. (News.ro)

7. Economia Asiei va înregistra o creștere zero în acest an, pentru prima dată în ultimii 60 de ani, a apreciat Fondul Monetar Internațional, într-un raport referitor la regiunea Asia-Pacific. (Profit.ro)

8. Prețul cafelei livrate luna viitoare a crescut cu aproape 15% pe bursa de la New York în ultima lună. Cererea pentru acest produs nu a scăzut în ultima perioadă deși cele mai multe restaurante și cafenele s-au închis temporar din cauza pandemiei. (CNBC)

9. Vietnamul a început să instaleze automate prin care orezul este distribuit în mod gratuit populației. Deși noul virus nu a cauzat nici un deces iar numărul persoanelor infectate este sub 300 la o populație de 95+ de milioane, autoritățile au impus măsuri stricte de izolare pentru a preveni răspândirea. (CNN)

10. Mai bine de jumătate dintre americani au luat în considerare intimitatea când au decis să nu folosească un anumit produs sau serviciu, arată un sondaj recent. (Pew Research Center)

Fotografia serii – Mulțumiri pentru sistemul de sănătate britanic scrise pe un câmp din Mytholmroyd, Anglia. Sand In Your Eye/PA:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Doua zile libere pentru bugetari de Sfanta Maria
Cronica serii – Ciolos promite intrarea Roșiei Montane în UNESCO în 2021

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău