Ministrul Energiei: România va avea gaze şi din alte surse iarna viitoare, inclusiv din Marea Neagră – Cronica serii

1. Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunţat că România va avea gaze şi din alte surse iarna viitoare, inclusiv din Marea Neagră, deoarece exploatarea gazelor din Marea Neagră a început deja, de către cei de la compania Black Sea Oil&Gas. (News.ro)

2. Premierul Nicolae Ciucă i-a mulțumit ”personal” marți ministrului de Interne Lucian Bode pentru activitatea în fruntea ministerului. Reacția primulu-ministru a venit după ce Florin Cîțu s-ar fi plâns de activitatea lui Lucian Bode (G4Media). Neoficial, liderul PNL, Florin Cîțu, ar fi transmis că miniștrii Lucian Bode și Virgil Popescu sunt vizați de remaniere, fapt care a creat nemulțumirea premierului Nicolae Ciucă dar și tensiuni în interiorul PNL. (Hotnews)

3. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adriana Pistol a declarat că se observă o creştere a numărului de cazuri de COVID, iar acest lucru poate fi observat şi la internările în unităţile medicale. Ea a menţionat că numărul de decese la pacienţii cu COVID este în scădere. (News.ro)

Din Cronica de Business: Marea Britanie a anunțat că 9,7% din importurile de combustibil au fost, în 2021, din Rusia, această țară fiind cel mai mare furnizor de petrol rafinat. (Bloomberg)

4. Prim-vicepreşedintele PNL Lucian Bode a declarat, marţi, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL, despre evaluarea miniştrilor în coaliţia de guvernare, că astfel de discuţii nu fac decât să slăbească puterea unor instituţii în acest moment şi a precizat că ”trebuie să lămurim astăzi cine a demarat această procedură, când a început şi care este finalitatea ei”. Despre faptul că numele său a fost vehiculat pe lista de remaniere, Lucian Bode a spus că ”acest lucru nu face decât să genereze anumite discuţii în interiorul Ministerului de Interne, pe de o parte şi în relaţia de parteneriat pe care MAI o are cu foarte multe structuri”. (News.ro)

5. Conducerea PNL a aprobat, marţi, cu unanimitate de voturi, protocolul de fuziune al partidului cu ALDE, a anunţat preşedintele liberal, Florin Cîţu, la finalul şedinţei. (News.ro)

6. Vânzarea de alcool sau tutun minorilor va fi sancționată de la prima abatere cu suspendarea activității comerciantului în culpă, nu doar cu amendă, conform unui proiect de lege promulgat de președintele Iohannis. (Profit.ro)

Promo: Cum arată Costumul care nu se șifonează și nu se pătează? Realizarea lui este posibilă datorită fibrelor inovative, tehnologiei de ultimă generație și aptitudinilor unor croitori cu peste 30 de ani de experiență în domeniu. Link

7. Rusia a admis marţi că Ucraina are dreptul suveran de a decide convocarea unui referendum asupra unui posibil compromis între cele două ţări pentru încheierea războiului declanşat de Rusia pe 24 februarie, referendum sugerat anterior de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. (Digi24)

8. Liderul opoziției din Rusia, Alexei Năvâlnîi, a fost condamnat la încă nouă ani de închisoare sub acuzația de fraudă și sfidare a instanței (WSJ). Avocaţii opozantului au fost arestaţi la scurt timp după proces, au constatat jurnalişti AFP. Olga Mihailova şi Vadim Kobzev au fost reţinuţi, aparent din cauză că blocau circulaţia rutieră în faţa închisorii, stând de vorbă cu presa. (News.ro)

Din Cronica de Tehnologie: O nouă sursă susține că iPhone 14 nu va avea breton. Acesta va fi înlocuit de un decupaj în formă de „i” orizontal, în care camera frontală va fi separată de Face ID. Nu se vor câștiga în acest fel mai mult de câțiva milimetri, însă, Apple va obține un nou design memorabil, pe care, probabil, îl va folosi câțiva ani până va reuși să ascundă complet sub ecran cele două componente. (Forbes)

9. Tesla va livra astăzi clienților primele 30 de mașini Model Y produse la noua să fabrică din din Gruenheide, Germania. Tesla își lansează astfel primul său hub european de producție, care este și cea mai mare investiție, $5,5 miliarde, într-o fabrică de mașini germană din istoria recentă. (Reuters)

10. Nicio ţară nu a reuşit să respecte în 2021 standardele de calitate a aerului stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit unui studiu ce a monitorizat poluarea din 6.475 de oraşe. (Digi24)

Ți-ar mai putea plăcea
Iohannis: Solidaritatea în Europa trebuie să existe între toate statele și pentru toate formatele, inclusiv pe Schengen – Cronica serii
INS: Suprafața pădurilor a crescut în anul 2019 – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău