Ministrul Sănătății din Germania: Epidemia generată de noul coronavirus este de-acum ”sub control şi gestionabilă” – Cronica serii

1. Sute de mii de copii ar putea muri în acest an din cauza crizei economice globale declanşate de pandemia coronavirusului şi alte zeci de milioane ar putea cădea în sărăcie extremă ca urmare a crizei, a avertizat Organizaţia Naţiunilor Unite. (News.ro)

2. Fondul Național de Garantare Creditelor pentru IMM nu are încă o dată exactă pentru redeschiderea platformei IMM Invest, gestionarea acesteia fiind preluată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și Serviciul Român de Informații (SRI). Fondul susține că platforma a fost blocată deoarece a atins 397.000 de accesări pe minut și că nicio firmă nu a fost înregistrată. Azi dimineața, Programul IMM Invest, prin care Guvernul intenționează să acorde IMM-urilor garanții de stat pentru credite destinate investițiilor sau asigurării capitalului de lucru, a pornit cu probleme de funcționare, din cauza numărului ridicat de accesări. (Profit.ro)

3. Într-o analiză făcută de londonezii de la Deep Knowledge Group, România se află pe locul 28 din 33, în Europa, după felul in care au gestionat epidemie. Țara noastră se află înaintea Regatului Unit, Spaniei și Italiei. Pe primul loc în Europa se află Germania, iar în lume Israelul. (RTL LU)

4. Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a declarat că la rectificarea bugetară ”nu s-a tăiat de nicăieri”, pentru că acele ministere care au considerat că pot să ajute bugetul cu economii au transmis către Ministerul Finanţelor reducerea unor cheltuieli neesenţiale. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Sony va limita producția de PlayStation 5 la 5-6 milioane de unități până la finalul anului fiscal. Din cauza prețului mai mare la care consola va ieși pe piață, ca urmare a specificațiilor tehnice pretențioase, Sony se așteaptă la o cerere redusă. (Bloomberg)

5. Numărul contractelor individuale de muncă suspendate de la declararea stării de urgență (16 martie) a înregistrat ieri a doua zi consecutivă de scădere, conform cifrelor de la Inspecția Muncii transmise de Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS). Astfel, un număr de 901.623 de contracte de muncă erau suspendate joi, în scădere cu aproape 70.000 de la numărul de 970.005 de contracte de muncă anunțate miercuri. (Profit.ro)

6. Epidemia generată de noul coronavirus este de-acum ”sub control şi gestionabilă”, a anunțat azi ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn. (News.ro)

7. Uniunea Europeană va analiza instrumentele de monitorizare ale răspândirii virusului COVID-19 pe care le vor lansa Apple și Google. Oficialii vor să se asigure că sunt îndeplinite principiile de funcționare și interoperabilitate pentru această categorie de produse, pe care Comisia Europeană le-a publicat săptămâna trecută. (Bloomberg)

8. Spania intenționează să plătească un venit de bază lunar pentru aproximativ un milion de gospodării, cele mai sărace din țară, pentru a-i ajuta să depășească impactul epidemiei de coronavirus. (Hotnews)

Una din Cronica de Divertisment: Luni, 20 aprilie, pe Netflix are loc premiera documentarului “The Last Dance”, care abordează în cele 10 părți ale sale cariera celebrului jucător de baschet Michael Jordan. Documentarul se concentrează pe anii ‘90 și, mai ales, pe sezonul 1997-1998, ultimul petrecut de Jordan la Chicago Bulls. (Trailer)

9. Amazon vrea să-și determine clienții să cumpere mai puțin, eliminând anumite elemente ale site-ului, care încercau până acum să-i convingă pe aceștia să mai cumpere și alte produse pe lângă cele adăugate în coșul virtual. (WSJ)

10. Actorii Diego Luna, Stellan Skarsgård şi Kyle Soller vor juca într-un serial „Star Wars” al platformei Disney+ bazat pe un personaj din lungmetrajul „Rogue One”. (News.ro)

Fotografia serii – Statuia de patru metri a lui Diego Maradona, din faţa stadionului echipei Argentinos Juniors din Buenos Aires, a primit o mască, ca exemplu pentru locuitori, în timpul pandemiei de coronavirus. Sursa:

Ți-ar mai putea plăcea
Cîţu: USR să voteze Guvernul minoritar PNL şi apoi reîncepem discuţiile pentru refacerea coaliţiei – Cronica serii
Deficitul comercial al României a ajuns la 14,02 miliarde de euro – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău