Ministrul Sănătăţii: Finalul lunii iulie, începutul lunii august ne-ar putea aduce o viaţă cvasi-normală – Cronica dimineții

1. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că primele măsuri de relaxare au fost percepute de români ca o adevărată libertate, dar, cu toate acestea, sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august ne-ar putea aduce o viaţă cvasi-normală. Tătaru a spus că va trebui să ne obişnuim cu virusul un an sau chiar doi. (News.ro)

2. Ministerul Finanţelor a majorat cu 33 miliarde de lei suma pe care urmează să o împrumute în acest an, pentru a finanţa deficitul bugetar, în creştere din cauza crizei, şi pentru a plăti datoriile ajunse la scadenţă. Suma totală ajunge astfel la 120 miliarde lei. (Adevarul)

3. Statele Unite au înregistrat un nou record al numărului de persoane infectate cu noul virus la nivelul unei zile: peste 47.000 raportate în această dimineață. (NYTimes)

Una din Cronica de Business: Piața de măști destinate apărării de coronavirus ar putea atinge valorea de $9 miliarde. (CNBC)

4. Bursa americană a închis trimestrul 2 cu câștiguri pentru toți cei trei indici. S&P 500 a câștigat în ultimele 3 luni aproape 20%, cel mai mult la nivel de un trimestru din 1998 până în prezent. Dow Jones a avut un plus de aproape 18%, cea mai bună performanță din 1987 până azi, iar Nasdaq, cu un plus de peste 30%, a avut cel mai bun trimestru din 1999. (Reuters)

5. Conform unor rezultate preliminare, producția manufacturieră din China a depășit așteptările în iunie. Este cel mai bun rezultat înregistrat din decembrie 2019 până în prezent. (CNBC)

6. Salariul minim în Germania trebuie majorat gradual, la 10,45 euro pe oră până la mijlocul anului 2022, se arată în raportul publicat de comisia însărcinată să evalueze această problemă. Votul în comisie privind necesitatea majorării salariului minim a fost unanim. Din comisie fac parte reprezentanți ai sindicatelor, industriei și academicieni. Guvernul de la Berlin urmează să includă în legislație recomandările comisiei. (Profit.ro)

Una din Cronica Externa: Într-o scrisoare adresată președintelui Congo marți, Regele Philippe al Belgiei a transmis ”regretul profund” pentru ”actele de violență și cruzime”, precum și ”suferința și umilința” induse Congo-ului belgian. (Link)

7. Valoarea companiei Tesla dată de bursa americană a devenit mai mare decât cea a ExxonMobil. Până acum câțiva ani, ExxonMobil a fost cea mai valoroasă firmă din SUA. Tesla este acum evaluată la $201 miliarde în timp ce Exxon a scăzut la $185 miliarde. (Bloomberg)

8. Cererea pentru produsele din plastic de unica folosință a revenit la nivelul de la începutul anului, de dinaintea pandemiei. (WSJ)

9. Mai mult de jumătate din femeile care l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărțuire sexuală i-au cerut judecătorului să aprobe înțelegerea propusă de avocații acuzatului prin care primesc aproape $19 milioane. (Bloomberg)

10. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că de azi, de la ora 8:00, circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă, se va deschide pentru toate categoriile de autovehicule. Circulația pe timpul nopții va fi în continuare restricționată. (Profit.ro)

Fotografia dimineții – Cehii din Praga au sărbătorit relaxarea măsurilor de izolare cu o cină în aer liber la o masă lungă de peste 500 de metri. Martin Divíšek/EPA:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Trump și Xi îngroapă războiul comercial pentru 90 de zile
UNICEF: 168 milioane de copii din întreaga lume au ratat complet anul școlar din cauza pandemiei – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău