Ministrul Transporturilor: Autostrada „Unirii” Tg. Mureș – Iași ar putea fi terminată în 2026-2027 – Cronica serii

1. Un bărbat de 40 de ani din Hunedoara este cel de-al nouălea caz diagnosticat cu coronavirus din România. Persoana se afla în izolare la domiciliu din 26 februarie, întrucât a revenit în ţară din Italia (Bergamo). Al optulea caz de coronavirus, un bărbat de 51 de ani din Olt, a fost confirmat. ”A fost confirmat pozitiv al 8-lea caz de infectare cu noul coronavirus. Este vorba de un bărbat de 51 ani, din Olt, care a călătorit din Italia în acelaşi autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava, fiind contact direct al acestuia”, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică. (News.ro)

2. Economia Statelor Unite a adăugat 273.000 de noi locuri de muncă în februarie, mult peste estimările analiștilor care se așteptau la 175.000. Rata șomajului a ajuns la 3,5%. (WSJ)

3. Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea va fi plasată sub control judiciar, a decis azi Curtea de Apel Bucureşti, care a judecat contestaţia sa la măsura arestului preventiv. (News.ro)

4. Ministrul Transporturilor a declarat că autostrada „Unirii” A8 Tg. Mureș – Iași ar putea fi terminată în 2026-2027. (Hotnews)

Una din Cronica de Business: Platforma chineză de servicii medicale online WeDoctor, susținută de gigantul Tencent, vizează o listare la Hong Kong și ar putea atrage până la $10 miliarde. (Reuters)

5. Investitorii americani vând acțiunile companiilor listate pe bursă și cumpără titluri de trezorerie. Randamentul bondurilor emise de Rezerva Federală au scăzut sub 0,8% pentru prima oară în istorie, în timp ce indicii bursei continua să scadă. (WSJ)

6. Administrația Trump a anunțat că va începe să colecteze mostre de ADN de la migranții care trec graniță ilegal sau sunt deja ținuți în detenție. Datele acestora vor fi înmagazinate într-o bază de date națională. (Euronews)

7. Țările OPEC au agreat o reducere de 1,5 milioane de barili/zi. Este cea mai mare reducere operată din 2008 până în prezent. Prețul petrolului a scăzut cu 20% de la începutul anului. Acord trebuie să fie agreat și de Rusia și Kazakhstan. (Reuters)

8. Numărul copiilor din plasamente care au fost adoptați a atins un record în Statele Unite. În 2018, ultimul an pentru care există date, peste 63.000 copii au fost adoptați, cu 25% mai mult decât în 2014. (Link)

Una din Cronica de Divertisment: În primul weekend de la lansarea în cinematografele din România (28 februarie – 1 martie), documentarul “colectiv” a avut 15.366 de spectatori, a generat venituri de 261.289 lei și a ocupat locul 5 în box-office. În același interval de timp, comedia românească “Miami Bici” a înregistrat de peste 8 ori mai mulți spectatori (126.656 spectatori) și venituri de 10 ori mai mari (2.642.788 lei), performanțe cu care a ocupat prima poziție în box-office. O mică parte din diferență este justificată de faptul că „Miami Bici” a rulat pe 129 de ecrane, în timp ce „colectiv” pe 91. (Cinemagia)

9. Prețul biletelor de avion a început să scadă, din motive de coronavirus. Bloomberg da mai multe exemple, un zbor dus-întors de la New York la Miami la $51, iar cel de la New York la Londra coborând sub $500. (Bloomberg)

10. Canopy Growth, considerată cea mai mare companie producătoare de cannabis din lume, va închide două plantații și va concedia 500 de angajați din cauza vânzărilor care sunt mai mici decât estimările. (MarketWatch)

Fotografia serii – Ilustratorul André Chéret, cel care l-a creat împreună cu Roger Lecureux pe Rahan, unul dintre cei mai populari eroi de bandă desenată franceză, a murit la vârsta de 82 de ani:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Jurnalista Emilia Șercan a anunțat că a primit amenințări cu moartea
Cronica serii – Ana Birchall s-a intalnit cu Mike Pompeo, Secretarul de Stat american

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău