A fost adoptată Legea pensiilor – Cronica de seară

1. DIICOT a cerut Dosarul 10 august de la Procurorii din cadrul Secției parchetelor militare, au declarat surse din DIICOT. (Hotnews)

2. Camera Deputaţilor a adoptat în calitate de for decizional, Legea pensiilor, iniţiată de fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu. Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a apreciat că era nevoie să fie pusă ordine în sistemul de pensii, anunţând că de la 1 septembrie punctul de pensie va creşte la 1.265 de lei, în 2020 va ajunge la 1.775 de lei şi la 1.875 de lei în 2021. (News.ro)

3. Secretarul de Finanțe al guvernului american, Steven Mnuchin, a anunțat că 90% din drumul pentru o înțelegere comercială între Statele Unite și China a fost parcurs. Mnuchin este optimist că discuțiile dintre președintele Trump și președintele Xi, care vor avea loc la summitul G20 de la finalul acestei săptămâni, vor rezolva problemele dintre părți. (CNBC)

Din Cronica de Tehnologie: Apple Pay este disponibil oficial în România începând de astăzi. ING Bank, UniCredit, Orange, Revolut, Monese, Edenred și Banca Transilvania sunt primele bănci înregimentate. În cadrul serviciului pot fi folosite carduri Visa și Mastercard. (Profit.ro). Cronica.ro a obținut numărul de inregimentari ale clienților ING în Apple Pay: aproape 20.000 până la ora 17.

4. Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că, potrivit noilor prevederi legale, montarea panourilor fotovoltaice pentru producerea de energie electrică și/sau panouri solare pentru încălzirea apei este permisă fără ca proprietarul clădirii să obțină autorizația de construire. (Profit.ro)

5. Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de peste 53,41 miliarde de lei la 31 mai 2019, în creștere cu 24,18% față de nivelul existent în luna similară a anului trecut, potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară. Peste 7 miliarde sunt cash, restul fiind titlurile de stat, acțiuni și obligațiunile corporative. (Profit.ro)

6. Renate Weber, propusă de ALDE, este noul Avocat al Poporului, conform deciziei luate miercuri de plenul Camerelor reunite. (News.ro)

Din Cronica de Business: După Le Monde si EuropaFM, miliardarul ceh Daniel Kretinsky a făcut o ofertă în valoare de €5.8 miliarde pentru achiziția lanțului german de retail Metro. (Financial Times)

7. Printr-o plată unică de 6.500 de euro, pentru fiecare portughez care se reîntoarce să muncească în Portugalia, guvernul de la Lisabona speră să-i determine pe cei plecați din țară odată cu criza economică să revină acasă. (Profit.ro)

8. Vodafone România extinde acoperirea 5G în Cluj-Napoca și Mamaia și lansează primele abonamente 5G din țară. Tehnologia 5G promite o viteză mobilă de până la 10 ori mai rapidă decât 4G.  (News.ro)

9. 4.6% a fost cota de piață record înregistrată de mașinile electrice și hibride pe piața din România în luna mai, pe baza vânzărilor de mașini noi. În total, românii au cumpărat 863 de mașini electrice și hibride în ultima lună de primăvară. (Automarket)

10. Biofabrik, un start-up din Germania, a anunțat că este pregătit să se lanseze în producția de carburant obținut din deșeuri plastice, după cercetări care au durat șase ani. (Profit.ro)

Un fan la concertul Rolling Stones din Chicago. Daniel Acker/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – OMV Petrom a donat 10 milioane de euro pentru construcţia primului spital de oncologie şi radioterapie pediatrică din România
Clasament preliminar: România a avut, în ultimul trimestru, cea mai mare creștere economică din UE – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău