Ministrul Transporturilor: “Urmează să stabilim momentul la care metroul Drumul Taberei poate fi dat în exploatare cu călători” – Cronica dimineții

1. Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, Beatrice Mahler, a declarat că trei pacienţi cu COVID-19 internaţi la terapie intensivă în spitalul pe care îl conduce au fost aduşi cu infecţii nosocomiale de la Spitalul Judeţean Braşov şi de la două alte spitale din Bucureşti. (News.ro)

2. Ministerul Transporturilor a anunţat aseară că s-au semnat cele două procese-verbale în urma cărora magistrala de metrou M5 Drumul Taberei va putea fi dată în funcţiune. Ministrul nu a precizat însă când se va face acest lucru. „După îndeplinirea tuturor procedurilor administrative, care au mai rămas de efectuat de către beneficiar, urmează să stabilim momentul la care metroul poate fi dat în exploatare cu călători”. (News.ro)

3. Ministerul Agriculturii a înaintat Ministerului de Interne un draft de act normativ privind situaţia critică din agricultură. Constanța a fost declarat județ calamitat. (G4Media)

Una din Cronica de Business: Peloton, compania producătoare de echipamente de fitness, a înregistrat o creștere de 172% a veniturilor în cele trei luni încheiate la finele lui iunie versus perioada similară din 2019, până la valoarea de $607 milioane, în contextul în care clienții au stat în casă și au nevoie de echipamente pentru antrenamente. (BBC)

4. Mai mult de 12.000 de noi cazuri de Covid-19 au fost înregistrate vineri în Spania, potrivit ultimului bilanţ publicat de Ministerul Sănătăţii. Este cel mai mare număr înregistrat, la nivelul unei zile, de la începutul pandemiei. (News.ro)

5. Cotațiile petrolului se îndreaptă spre cel de-al doilea declin săptămânal consecutiv, pe fondul temerilor legate de cerere, a evoluției îngrijorătoare a noilor cazuri de Covid-19 și creșterii stocurilor de țiței din SUA. Atât petrolul Brent, cât și referința americană West Texas Intermediate (WTI) au avut, săptămâna aceasta, scăderi substanțiale, de circa 6%. (Profit.ro)

Promo: Filmul de acțiune “Mulan”, o aventură a unei curajoase tinere care se deghizează în bărbat să poată fi primită în armata care luptă pentru dreptate, este întocmai ca o tapiserie chinezească: realizat în cele mai mici detalii autentice, cu grijă pentru detalii și istorie. Filmul va avea premiera in cinematografele din Romania pe 25 septembrie.

6. Aviația militară a Statelor Unite a folosit, pentru prima oară, patru roboți de tip “câine” la exerciții militare. (CNN)

7. Aproape 500.000 de locuitori ai statului american Oregon au primit notificări să fie pregătiți pentru evacuare din cauza incendiilor care au crescut în intensitate. (Reuters)

8. Bahrainul a încheiat vineri un acord pentru normalizarea relaţiilor cu Israel, după modelul Emiratelor Arabe Unite, o mişcare menită să reducă tensiunile din Orientul Mijlociu. (News.ro)

9. 99% din companiile americane aflate în top Fortune 500 folosesc un sistem de Inteligență Artificială care scanează cv-urile înainte de a fi citite de un manager. (FastCompany)

Una din Cronica de Divertisment: Mini-seria “Challenger: The Final Fight” va avea premiera pe Netflix miercuri, 16 septembrie. În cele patru episoade ale sale, producția reconstituie dezastrul din 1986 al navetei spațiale americane Challenger. Aceasta s-a dezintegrat deasupra Oceanului Atlantic la 73 de secunde de la lansare, iar toți cei 7 membri ai echipajului au încetat din viață. În mini-serie apar mărturiile inginerilor, oficialilor NASA și a familiilor membrilor echipajului. (Trailer)

10. În documentarul “Jimmy Carter: Rock & Roll President”, fostul președinte american recunoaște că fiul său a fumat marijuana împreună cu Willie Nelson, pe acoperișul Casei Albe, la finalul mandatului său de președinte al Statelor Unite. (LATimes)

Fotografia dimineții vine din SUA, unde incendiile pe coasta de vest se intensifică:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Cel mai mare protest, în Piața Victoriei, din ultimele 7 luni
Sondaj IMAS: PNL a urcat la 39% în preferințele pentru alegerile parlamentare – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău