Un Brexit fără acord i-ar costa scump pe fermierii britanici – Cronica de Business

1. Morgan Stanley, una dintre cele mai mari și importante bănci de investiții din lume, a stabilit condițiile în care va prelua activele imobiliare ale fondului de investiții AEW Europe, care iese astfel de pe piață după un deceniu de activitate locală. (Profit.ro)

2. Grupul minier BHP Group a înregistrat cel mai mare profit din ultimii cinci ani și va plăti dividende record. (Reuters)

3. Părăsirea Uniunii Europene de către Marea Britanie fără un acord i-ar putea costa anual pe fermierii țării £850 milioane în profituri pierdute. (BBC)

4. CEC Bank şi Grupul Aaylex, proprietarul brandului Coco Rico, au semnat un contract de finanţare în valoare de €25 milioane, având ca scop refinanţarea unei emisiuni de obligaţiuni. (Bursa)

5.  Profitul EBITDA al producătorului de bijuterii Pandora, prezent și în România, a scăzut cu 13,7% în al doilea trimestru al anului. (Reuters)

Bonus:

6.  Grupul Fox, producător şi distri­buitor de mezeluri controlat de familia Vulpe, şi-a bugetat pentru anul acesta investiţii de peste 28 de milioane lei (€6 milioane), de peste patru ori mai mare decât în 2018. (ZF)

7. O companie din Hong Kong, controlată de cel mai bogat om din metropola chineză, a făcut o ofertă pentru preluarea Greene King, unul dintre cei mai mari jucători din piața de bere britanică. Greene King produce populara băutură alcoolica și deține și 3.000 de baruri în Regatul Unit. (The Telegraph)

8.  Producătorul italian de lenjerie intimă de lux La Perla a înregistrat o pierdere operațională de €91 milioane anul trecut, la jumătate față de 2017, însă cifra de afaceri a scăzut cu aproximativ €28 milioane, până la valoarea de €106 milioane. (Financial Times)

Ți-ar mai putea plăcea
MaxBet România a fost preluată de o firmă de private equity – Cronica de Business
Vienna Insurance Group, profit de €9,5 milioane în România la șase luni – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău