Vodafone și UPC România vor avea același CEO – Cronica de Business

1. Investițiile în sectorul rezidențial din Marea Britanie au crescut cu 150% în 2018, până la €6,8 miliarde, în ciuda îngrijorării legate de Brexit. (Bloomberg)

2. Murielle Lorilloux, numită CEO Vodafone România în 2017, va fi CEO și al UPC România, în contextul fuziunii celor două companii, iar Mihnea Rădulescu, în prezent CEO UPC România, va prelua rolul de Director Vodafone Business Unit. (Profit.ro)

3. Bursa de la Londra (London Stock Exchange) este în discuții pentru preluarea furnizorului global de analiză de date din domeniul financiar Refinitiv. Tranzacția ar avea o valoare de $27 miliarde și ar include datoriile companiei. (Reuters)

4. Pfizer, producătorul Viagra, și Mylan, producătorul EpiPen, își vor fuziona diviziile de generice. Vânzările noii companii, care va comercializa cele două produse menționate, sunt așteptate să depășească $20 miliarde anual. (CNBC)

5. Compania britanică de livrări de mâncare Just Eat a acceptat să își combine activitățile cu cele ale rivalului olandez Takeaway.com. Noul jucător ar fi evaluat la £8,2 miliarde și ar face anual 360 miliarde de livrări, în valoare totală de £6,6 miliarde. (BBC)

Bonus:

6. Asocierea formată din Alpha Parking și Interparking France a depus singura candidatură pentru realizarea în concesiune a lucrărilor de construcție a parcajului subteran Piața Dorobanți, București, contract estimat la 582,3 milioane lei, fără TVA. (Profit.ro)

7. Vauxhall, producătorul automobilelor Astra, și-ar putea închide fabrica și concedia 1.000 de angajați din Marea Britanie în cazul în care Regatul Unit părăsește Uniunea Europeană fără un acord. (The Independent)

8. Hasbro, care comercializează jucării sub brandul Frozen și Avengers, una dintre cele mai mari companii de profil din lume, și-a accelerat planurile de a părăsi China în favoarea producției în India și Vietnam, pe fondul războiului comercial dintre gigantul asiatic și Statele Unite. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
ING Bank România, profit în scădere cu 37% – Cronica de Business
Evergrande, al doilea cel mai mare dezvoltator imobiliar din China, ar putea intra în default săptămâna viitoare – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău