Virgin Galactic se listează, agricultura se mută pe verticală, iar Egipt dă în judecată Christie’s – Cronica de Business

1. Compania de turism spațial Virgin Galactic, care plănuiește transportul oamenilor în spațiul cosmic, vizează listarea la bursă. Entitatea, fondată de britanicul Richard Branson, operează în competiție directă cu Blue Origin (compania lui Jeff Bezos) și Space X (Elon Musk). (WSJ)

2. NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România după valoarea activelor din portofoliu, a finalizat achiziția a două loturi mari de teren, parte a Bălții Craiovița din Craiova, de la omul de afaceri Adrian Mititelu pentru circa €22 milioane. (Profit.ro)

3. Jumătate din comerțul din Marea Britanie s-ar putea realiza online în 10 ani, ceea ce ar însemna o dublare a shopping-ului online față de nivelul curent. (Guardian)

4. Piaţa de fuziuni şi achiziţii a avut o creştere semnificativă în al doilea trimestru al anului comparativ cu primul trimestru, dar şi faţă de perioada similară din 2018, valoarea totală a pieţei, inclusiv tranzacţiile care nu au avut o valoare comunicată, fiind de €1,4-1,6 miliarde, în timp ce tranzacţiile comunicate au ajuns la €790 milioane, potrivit estimărilor Deloitte. (News.ro)

5. Compania agricolă AeroFarms, specializată în cultivarea de produse în interior, pe verticală, a atras $100 milioane de la investitori, ceea ce o plasează la o valoare de $500 milioane. (Financial Times)

Bonus:

6. Peste jumătate dintre antreprenorii români (52%) participanți la un sondaj spun că lipsa personalului calificat le generează pierderi financiare, care, estimate pentru întreaga economie a României,  ajung la €7,1 miliarde. (Profit.ro)

7. Guvernul Egiptului va angaja o casă de avocatură în Marea Britanie pentru a da în judecată casa de licitații Christie’s, în vederea recuperării unui bust al faraonului Tuthankhamun. Oficialii egipteni avertizaseră reprezentanții Christie’s înainte de vânzare cu privire la faptul că bustul, vândut la licitație pentru £4.7milioane, a fost, cel mai probabil, furat în 1970. (BBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Aplicația Robinhood va intra azi la tranzacționarea pe bursa americană – Cronica de Business
Piața auto din UE va scădea cu 2% în 2020 – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău