Nomura: Economia Statelor Unite va intra, cel mai probabil, în recesiune la finalul acestui an – Cronica de Business

1. Nomura devine primă bancă ai cărei economiști estimează că economia Statelor Unite va intra, cel mai probabil, în recesiune la finalul acestui an. (Bloomberg)

2. Problemele companiilor de pe cele mai mari piețe din Europa se apropie de maximul ultimii doi ani, din cauza inflației și a ratelor mai mari ale dobânzilor.
Un indice care măsoară nivelul dificultăților cu care se confruntă companiile europene arată că firmele din Germania, Marea Britanie, Franța, Spania și Italia au ajuns la cel mai înalt nivel din din august 2020. Studiul adună date de la peste 3.750 de firme europene listate. (Bloomberg)

3. Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Janet Yellen, a declarat că SUA ar trebui să depună eforturi pentru a-și elimina dependența de unele națiuni rivale pentru aprovizionarea cu materiale critice pentru economie, deoarece blocajele lanțului de aprovizionare global au afectat piața internă. (Bloomberg)

4. Președintele american Joe Biden a declarat luni că o decizie cu privire la stoparea temporară a unei taxe federale pe benzină ar putea fi luată până la sfârșitul acestei săptămâni. Prețul galonului de benzină se îndreaptă spre $6, după ce a depășit $5 zilele trecute, un record pentru SUA. (Reuters)

Din Cronica diminetii: Raportat la PIB-ul per capita în 2021 (valoarea Produsului Intern Brut pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard – PPS), România s-a situat la 73% din media Uniunii Europene, aproape de Portugalia care a fost la 74% din media UE, Ungaria – 76% și Polonia – 77%. (Profit.ro)

5. Statele Unite discuta cu Canada și alți aliați pentru a limita și mai mult veniturile din energie ale Moscovei prin impunerea unui plafon de preț pentru petrolul rusesc, a declarat luni secretarul Trezoreriei, Janet Yellen. (Reuters)

6. Proprietarii a peste 25% din casele scoate la vânzare în SUA au redus din preț luna aceasta, comparativ cu luna trecută, relevă o analiză a pieței. (MarketWatch)

7. Orange Money IFN, societatea înființată de Orange România pentru furnizarea de servicii de plăți și de transfer de bani de pe telefonul mobil, a înregistrat anul trecut pierderi de 65,77 milioane de lei, în creștere cu 2,7% față de 2020, când rezultatul negativ s-a dublat comparativ cu 2019. Veniturile totale au crescut de peste patru ori, de la 15,65 milioane de lei la 63,6 milioane de lei. (Profit.ro)

8. Prețul mediu al caselor din Marea Britanie a înregistrat a cincea lună consecutivă de creștere, în iunie, ajungând la £368.614. Creșterea de 0,3%, comparativ cu mai, este însă cea mai mică înregistrată din ianuarie până în prezent. (TheGuardian)

9. Mondelez International a anunțat luni că va cumpăra producătorul de batoane energetice Clif Bar pentru $2,9 miliarde pentru a-și extinde afacerea globală cu snack-uri. (CNN)

10. Rubla rusească a urcat luni la un maxim de aproape şapte ani faţă de dolarul american. Moneda rusă a crescut cu 1,2%, până la 55,75 faţă de dolar, cel mai ridicat nivel atins de la începutul lunii iulie 2015. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Miliardarii americani și-au dublat averea în pandemie – Cronică de Business
O cafenea din Iași vinde vouchere pentru după criza Covid-19 – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău