Numărul contractelor de muncă încetate de la declararea stării de urgență a înregistrat un nou maxim de 260.171 – Cronica dimineții

1. Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat aseară că este în curs de pregătire un plan economic de relansare, fiind avute în vedere şi alte măsuri în afară de cele luate deja, însă trebuie stabilite resursele financiare de care dispunem. “Până la ora actuală ştim că UE ne va deconta o parte din şomajul tehnic, aproape 600.000 cetăţeni români, şomajul tehnic va continua. Mai dispunem de 350 milioane euro care vor fi puşi la dispoziţia României pentru decontarea de materiale, echipamente. Din analiza fondurilor, avem capacitatea de a disponibiliza o sumă importantă pentru susţinerea IMM, o sumă de minim 750 milioane de euro. Deocamdată vorbim doar de resurse care sunt disponibile în acest exerciţiu bugetar”. (News.ro)

2. Un număr de 1.027.824 de contracte individuale de muncă au fost suspendate de la instituirea stării de urgență (16 martie) și până ieri, potrivit cifrelor centralizate de Inspecția Muncii. Pe de altă parte, numărul contractelor de muncă încetate de la declararea stării de urgență înregistrau luni un nou maxim de 260.171. (Profit.ro)

3. Premierul Ludovic Orban spune că obiectivul Guvernului pe care îl conduce este să majoreze pensiile, începând din luna septembrie, dar că Ministerul Finanţelor va face un raport şi în baza acestuia va fi luată decizia finală. Prim-ministrul a declarat că sunt prevăzute sumele, în buget, pentru creşterea pensiilor, însă este nevoie de o evaluare riguroasă. (News.ro)

Una din Cronica de Business: Directorul Comisiei Europene pentru Turism (ETC), Eduardo Santander, spune că sectorul turismului din Europa are nevoie de €375 miliarde pentru a se redresa de pe urma crizei generate de pandemia de coronavirus și a-și relua operațiunile. (Profit.ro)

4. Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat o nouă ordonanţă militară, prin care persoanele peste 65 de ani pot circula în afara locuinţei în intervalele 7:00 – 11:00, şi 19:00 – 22:00 pentru cumpărături, pentru a plimba animalele sau în alte situaţii prevăzute expres. Suspendarea mai multor zboruri a fost prelungită. (News.ro)

5. Ministerul Finanțelor Publice a împrumutat din piața financiară aproape 1,6 miliarde de lei cu scadența în trei ani pe o cerere ridicată, dar și la un randament în creștere. Băncile și alți investitori au depus oferte de 1,9 miliarde de lei, peste prospectul de 300 de milioane de lei, pentru titlurile cu scadența în aprilie 2023. (Profit.ro)

Una din Cronica Externă: România apare într-o analiză despre corupție în contextul pandemiei, alături de țări ca Argentina, Bangladesh, Columbia. România a suspendat procedura de achiziții publice, ceea ce ridică semne de întrebare privind aranjamente cu dedicație. Romwine și Coffee SRL, o mică companie aflată la 32 km de București și care vinde tutun și alcool, au obținut două contracte de la stat în valoare de $12.6 milioane pentru a furniza măști medicale la dublul din prețul pieței. (WashingtonPost)

6. Cercetătorii Departamentului de sănătate al oraşului New York au început să analizeze materialul genetic al noului coronavirus pentru a urmări originile eventualelor epidemii care ar putea apărea în lunile următoare, în timp ce analizează cu precauţie redeschiderea oraşului care este în mare parte închis. (News.ro)

7. China a amenințat Australia că va renunța la importurile de vin și vită din această țară dacă guvernul australian continua să ceară o investigație a modului în care s-a răspândit virusul. (Link)

Promo: Vrei mai multe vânzări online? Prin 2Performant magazinele sunt promovate la Cost Pe Vânzare de mii de publisheri, specialiști PPC, comparatoare de prețuri, bloggeri sau vloggeri. Ne apropiem de 200 de milioane de euro vânzări generate și 14 milioane de euro comisioane plătite către afiliați. Marketingul afiliat e mai simplu decât crezi, începe aici: https://ro.2performant.com

8. Administrația americană va trimite teste tuturor celor 50 de state astfel încât acestea să poată testa cel puțin 2% din populație. (WSJ)

9. Pentagonul a publicat oficial trei materiale video cu “fenomene aeriene ce nu pot fi identificate”. Materialele circulau de mai mulți ani online, fiind filmate în 2004, unul dintre ele, și în 2015, celelalte două. (CBSNews)

10. Grecia își redeschide insulele pentru turiști din 29 iunie. (Hotnews)

Fotografia dimineții reprezintă un mesaj postat de New York Times pe o rețea de socializare:

Ți-ar mai putea plăcea
România avea, în noiembrie, 1.280.003 de angajați în sistemul public – Cronica dimineții
Huawei a cerut o întâlnire cu autoritățile române pe tema Memorandumului 5G semnat cu SUA – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău