OCDE şi-a redus previziunile privind creşterea economiei globale în acest an dar nu crede că stagflația va dura – Cronica de Business

1. Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a devenit cea mai recentă instituţie internaţională care şi-a redus previziunile privind creşterea economiei globale în acest an, dar a minimalizat posibilitatea unei perioade prelungite de aşa-numită stagflaţie. OCDE estimează că PIB-ul global va consemna o creştere de 3% în 2022, în scădere cu 1,5 puncte procentuale faţă de proiecţia făcută în decembrie. (News.ro)

2. Administrația Biden se așteaptă ca următoarea rundă de date economice, de la finalul săptămânii, să arate cifre ridicate în ceea ce privește inflația, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Casei Albe. (Reuters)

3. Ambuteiajele create pe canalul Sulina, ca urmare a programului de funcționare restrâns și a numărului insuficient de dane, îi costă pe exportatorii agricoli ucraineni 500.000 de dolari pe zi, susține Asociația Afacerilor Europene din Ucraina. (Profit.ro)

4. Cererea de locuințe din Marea Britanie a scăzut pentru prima dată din august luna trecută, un posibil semnal ca nivelul în creștere al dobânzilor și criza costului vieții afectează piața imobiliară. Raportul lunar al Royal Institution of Chartered Surveyors sugerează că piața imobiliară se află acum la un punct de cotitură, agenții imobiliari susținând că potențialii clienți „își strâng cureaua”. (Bloomberg)

Din Cronica diminetii: Parlamentul European a votat propunerea care prevede reducerea la ZERO a emisiilor de carbon ale autoturismelor și vehiculelor comerciale ușoare noi, din UE, în 2035, în cadrul pachetului FIT FOR 55 2030. Prin acest vot practic sunt interzise motoarele diesel și pe benzină în Uniunea Europeană. Urmează etapa de negociere cu statele membre pentru implementare. (Profit.ro)

5. Pay Later, noul serviciu de tip „cumpără acum, plătește mai târziu” al Apple, va fi gestionat de o subsidiară proaspăt înființată, numită Apple Financing. Apple a anunțat zilele trecute Pay Later, un serviciu care permite achiziții în patru rate împărțite pe șase săptămâni, fără dobândă sau comision. Pay Later, care va fi disponibil inițial în Statele Unite, va fi integrat în Apple Pay și disponibil în cazul achizițiilor de la comercianți care aleg să ofere această facilitate. (Profit.ro)

6. Acțiunile Exxon Mobil au atins cel mai ridicat nivel din 2014, închizând sesiunea în creștere cu 1,2%, până la $104,59. Cotațiile au crescut cu 71% în acest an, creșterea doar pentru această lună fiind de 8,9%. (WSJ)

7. Cota de piață a Tesla pe piața automobilelor electrice a scăzut la cel mai redus nivel din ultimii 3 ani, în special din cauza lockdown-ului sever din China. Procentul a scăzut la 10%, de la 27%, conform unei analize realizate pe piața auto a 80 de țări. (Bloomberg)

8. OLX Online Services, operatorul platformelor de anunțuri olx.ro, a înregistrat anul trecut un profit net de 64,4 milioane de lei, în urcare cu 9,4% față de 2020, iar cifra de afaceri a avansat cu 35,7%, la 206,5 milioane de lei. (Profit.ro)

9. Grupul bancar elvețian Credit Suisse analizează o nouă rundă de reduceri de personal, parte a unui plan de reducere a costurilor, în condițiile în care ar putea înregistra al treilea trimestru consecutiv cu minus. (Bloomberg)

10. Hong Kong rămâne și anul acesta cel mai scump oraș din lume pentru expați. Pe locurile următoarea s-au clasat New York, Geneva, Londra și Tokyo. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Administrația Biden va interzice instituțiilor financiare americane să mai proceseze plăți ale băncilor din Rusia – Cronica de Business
Producția de automobile în România a scăzut cu 14% în primele nouă luni – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău