Pădurarii cu atribuţii de pază vor primi armament de serviciu, letal sau neletal – Cronica serii

Cronica 30 – România în 1995 (Link)

1. Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul lucrează la o serie de modificări la Ordonanța de Urgență nr. 114/2018, prin care care au fost introduse taxe în sistemul bancar, energetic și de telecomunicații, luând în calcul inclusiv angajarea răspunderii în Parlament pentru aceste modificări. (Profit.ro)

2. Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a decis, cu unanimitate de voturi, ca personalul silvic (pădurarii), cu atribuţii de pază să fie dotat cu armament de serviciu, letal sau neletal. (G4Media)

3. Analiză Erste: Creșterea economică va frâna ușor anul viitor în Europa Centrală și de Est, însă situația fiscală arată bine în toate țările, cu excepția României, unde deficitul bugetar este cea mai presantă problemă. În timp ce câteva țări așteaptă creșterea ratingului suveran, România o ia invers și ar putea fi retrogradată, ceea ce va pune presiune pe cursul de schimb, cu un leu care se va deprecia până la 4,85 de unități pe euro. (Profit.ro)

4. Comisia Europeană pentru perioada 2019 – 2024, condusă de Ursula von der Leyen, a fost votată, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, cu 461 de voturi „pentru”, 157 „împotrivă” şi 89 de „abţineri”. (News.ro)

Una din Cronica de Business: Piaţa vendomatelor din România a ajuns la o valoare de peste €280 milioane, în creştere cu 9% faţă de anul trecut, în contextul în care tot mai mulţi clienţi preferă soluţiile de proximitate când consumă cafea, snacks-uri sau bauturi racoritoare, iar calitatea cafelei de la automate a crescut semnificativ în ultimii ani. (News.ro)

5. Pierderea cumulată a mai multor companii de tehnologie din Silicon Valley, inclusiv Uber sau WeWork, va ajunge anul acesta la $100 miliarde. (WSJ)

6. Vânzările de case noi în Statele Unite au înregistrat, în ultimele două luni, cele mai mari vânzări din ultimii 12 ani. (Bloomberg)

7. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins apelul formulat de Alină Bica, fosta șefă de la DIICOT, la sentinţa prin care a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie:  Amazon va opri anul viitor un controversat proiect care folosește inteligența artificială pentru a le trimite utilizatorilor mostre gratuite pe baza obișnuințelor de shopping. (CNBC)

8. O primă inițiativă de a reglementa Inteligență Artificială, lansată de primăria din New York, s-a încheiat fără vreo concluzie după ce participanții s-au blocat la definiția AI-ului. (FastCompany)

9. NASA va apela la sateliți de mici dimensiuni pentru numeroasele misiuni programate pentru studierea Lunii. Printre obiectivele misiunilor viitoare se numără studierea prezenței apei pe suprafața singurului satelit natural al Pământului. (UPI)

10. Un milion de abonați pe zi ar fi adăugat serviciul streaming Disney+, de la lansare până acum. (Link)

Promo: Oferte exclusive de la BMW Auto Cobălcescu. Livrare imediată, TVA & Roți de iarnă cadou. (Link)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Dosar penal pentru posesorul masinii cu mesaj anti-PSD
Medicii de familie vor putea vaccina împotriva Covid-19 la domiciliul persoanei – Cronica serii
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău