Pădurea tropicală absoarbe mai puțin dioxid de carbon decât acum 30 de ani – Cronica dimineții

1. Cantitatea de dioxid de carbon absorbită de pădurea tropicală a scăzut în ultimii 30 de ani, de la 47 miliarde tone, in anii ‘90, la aproximativ 25 miliarde tone, in ultimii 10 ami. (TheGuardian)

2. Autorităţile au confirmat al şaptelea caz de infectare cu noul coronavirus în România, la o adolescentă de 16 ani, colegă de clasă cu elevul de 16 ani din Timişoara. Tânăra a fost transferată la spitalul Victor Babeş din Timişoara. (News.ro)

3. Indicele global al prețurilor la produsele alimentare a scăzut în februarie, după patru luni de creștere succesivă, în urma declinului prețului uleiurilor vegetale, al cărnii și al cerealelor. (Profit.ro)

4. Liderul USR, Dan Barna, a afirmat că sora a fost audiată, în cadrul verificărilor deschise de căre Departamentul pentru Lupta Antifraudă, la fosta sa firmă. ”Sunt optimist că în săptămânile viitoare acest lucru se va închide”, a spus Barna, precizând că este dispus să clarifice orice situaţie dacă va fi chemat la audieri. (News.ro)

Una din Cronica Externă: Uniunea Europeană dorește ca toate statele membre să achieseze la propunerea de acord verde (Green Deal) care prevede reducerea la zero a emisiilor de carbon până în 2050. Comisia Europeană își propune reducerea emisiilor de carbon cu 50-55% în următorii zece ani. Activista Greta Thunberg a criticat propunerea ca fiind ”complet insuficientă”. (Euronews)

5. Fostul ministru Lia Olguţa Vasilescu a postat, pe pagina de Facebook, un mesaj prin care îşi anunţă, în mod oficial, candidatura la Primăria Craiovei. (Hotnews)

6. După întâlnirea de la Moscova, dintre Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan, Rusia și Turcia au anunțat încetarea focului în provincia siriană Idlib. (BBC)

7. Consumul de cărbune în Statele Unite a scăzut anul trecut cu 13%. Este cea mai mare scădere din ultimii 65 de ani. (Bloomberg)

8. Un studiu al ONU arată că aproape 90% din locuitorii planetei, deopotrivă, bărbați și femei, ar avea prejudecăți despre femei. Doar 14% dintre femei și 10% dintre bărbați sunt lipsiți de aceste prejudecăți. Studiu a analizat, printre altele, dacă bărbații sunt lideri politici mai capabili decât femeile, dacă studiile universitare sunt mai importante pentru bărbați decât pentru femei sau dacă bărbații sunt mai buni manageri. (Quarz)

Una din Cronica de Tehnologie: Tesla a instalat procesoare mai vechi și mai lente pe mașinile Model 3 vândute în China, din cauza stocurilor insuficiente cauzate de coronavirus. Compania americană promite că va face gratuit upgrade-ul când va avea stocuri suficiente. (BBC)

9. Oamenii de știință de la Universitatea Berkeley din California care au coordonat proiectul SETI@home au anunțat că vor înceta să apelezea la rețeaua de voluntari care și-au folosit calculatoarele personale pentru a căuta viață extraterestră încă din 1999. (Hotnews)

10. Un ziar din Australia a tipărit 8 pagini suplimentare pentru a fi folosite ca hârtie igienică, după ce teamă de coronavirus a generat o lipsă a acestui produs din magazine. (CNN)

Fotografia dimineții este un grafic care arată numărul copiilor afectați de închiderea școlilor din cauza epidemiei de coronavirus:

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Educației: Peste 200.000 de elevi nu au putut participa la cursurile online – Cronica dimineții
Presa germană: Premierul Bavariei a căutat la București și Tirana forță de muncă pentru economia germană – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău