Peste 50.000 de gospodării şi majoritatea spitalelor Timișoara au rămas fără apă caldă şi căldură – Cronica serii

1. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că cele două săptămâni de vacanţă vor fi recuperate, cel mai probabil, în luna ianuarie. ”Cele două săptămâni de vacanţă suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de şcoală cu prezenţă fizică între 3 şi 14 ianuarie, pentru gimnaziu şi liceu, respectiv într-o săptămână cu prezenţă fizică, între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar”. (News.ro)

2. Execuţia bugetului general consolidat în primele nouă luni ale anului 2021 s-a încheiat cu un deficit de 44,29 miliarde lei (3,77% din PIB) în scădere faţă de deficitul de 67,27 miliarde lei (6,37% din PIB) înregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2020, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe. (News.ro)

3. În septembrie 2021, România s-a aflat pe locul doi în UE la creșterea prețurilor la combustibili, înregistrând un avans de 29%. Pe locul 1 s-a aflat Luxembourg, cu o creștere de 31%. (Digi24)

4. Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat, marţi, că a fost sistat gazul către firma de termoficare din oraş, înainte de a fi găsit un alt furnizor. În aceste condiţii, peste 50.000 de gospodării şi majoritatea spitalelor rămân fără apă caldă şi căldură. Managerii a cinci spitale din oraş au transmis un mesaj în care cer ca situaţia să fie rezolvată, pentru a salva vieţile pacienţilor din spital. (News.ro)

Din Cronica de Business: Tesla a atins pentru prima oară capitalizarea de $1000 miliarde după ce a anunțat semnarea unui acord cu Hertz pentru a livra 100.000 de mașini. (WSJ)

5.Liderul PNL, premierul intermar Florin Cîţu, a declarat marţi că premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis către liderii partidelor parlamentare un document care reprezintă un armistiţiu în baza căruia să susţină un guvern minoritar, pe o perioadă determinată. ”Ceea ce vă propun este un armistiţiu politic. Să dăm şansa României să respire şi să se vindece, să-şi adune forţele şi să îşi recâştige încrederea în viitor”, le-a transmis Nicolae Ciucă liderilor politici. (News.ro)

6. Liderii PSD au discutat, într-o ședință restrânsă, variantele de lucru în actuala criză politică. Potrivit unor surse participante la ședință, președintele PSD le-a prezentat cele trei variante pe care le are partidul: intrarea la guvernare, susținerea unui guvern minoritar PNL-UDMR sau „opoziție totală”. (Digi24)

7. Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban și-a anunțat marți, în plenul Camerei Deputaților, demisia din grupul parlamentar al PNL, spunând că „încă” nu pleacă și din partid. (Hotnews)

8. Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, a declarat că România trebuie să aibă ”foarte rapid” un Guvern cu puteri depline, iar acest lucru s-ar putea întâmpla dacă actorii politici ar fi de acord cu un armistiţiu politic de cel puţin şase luni pentru a scoate ţara din criză. (Hotnews)

Din Cronica de Tehnologie: A treia generație de AirPods ($179) primește bile albe pentru îmbunătățirile aduse pe partea de sunet, design, autonomie și rezistența la apă. Pe de altă parte, spatial audio nu este convingător, iar zgomotul înconjurător nu este estompat eficient. (The Verge)

9. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasila Bănescu, spune că eșecul campaniei de vaccinare anti-coronavirus din România este rezultatul „asocierii actului medical cu mititeii și berea”, dar și a lipsei de comunicare și a unui dialog inter-instituționalizat. (Hotnews)

10. CEO-ul aeroportului Heathrow din Londra nu se așteaptă ca traficul aerian să revină la nivelul dinaintea pandemiei mai devreme de 2026. Numărul de pasageri care călătoresc prin cel mai mare aeroport al Marii Britanii este cu mult sub nivelurile dinaintea pandemiei, deși a crescut în ultimele trei luni. De la începutul pandemiei, Heathrow a pierdut, în total, $4,68 miliarde. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Primar Timişoara: Este inevitabilă carantinarea oraşului şi a zonei limitrofe – Cronica serii
Cronica serii – Peste 200 milioane de oameni se uita zilnic la filme cu jocuri pe YouTube

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău