Premiera în România, numărul de persoane vindecate a fost mai mare azi decât numărul de persoane diagnosticate – Cronica serii

1. Azi, pentru prima dată de la începutul epidemiei în România, numărul de persoane vindecate la nivelul unei zile, 339, este mai mare decât numărul de persoane diagnosticate, 321. (Sursa)

2. Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a anunțat că în 20 de țări din Europa pandemia a depășit vârful în ceea ce privește numărul de persoane infectate. (Politico)

3. Pentru 1,8 miliarde de musulmani din întreaga lume, astăzi a început Ramadanul. (Axios)

4. Premierul Ludovic Orban a declarat că se fac analize pentru fiecare măsură de relaxare a restricțiilor care va fi luată, că deocamdată nu a fost luată nicio decizie, dar că se discută că parcurile ar putea fi redeschise primele, hotelurile ar putea caza în regim de single room, iar testarea temperaturii ar putea fi obligatorie la școli și companii. Restaurantele și cafenelele mai așteaptă, pentru că riscul epidemiologic în aceste localuri este ridicat. (Profit.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Amazon a folosit informațiile despre produselor companiilor care vând pe platforma sa de comerț electronic pentru a dezvolta propriile produse. Gigantul american a știut, astfel, ce produse să dezvolte, ce facilități să copieze și care sunt prețurile potrivite de vânzare. (WSJ)

5. Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale Violeta Alexandru a anunţat că peste 600.000 de persoane, angajaţi şi profesionişti, beneficiază de plata şomajului tehnic. Ministrul a declarat că, după rectificarea bugetară, în cursul zilei de vineri, 90% din fondurile alocate pentru luna martie vor fi achitate, restul urmând a fi virat luni. (News.ro)

6. Băncile din România au primit aproximativ 270.000 de solicitări de la clienții persoane fizice și juridice pentru suspendarea ratelor lunare din contractele de credit încheiate cu acestea. Peste 65% din cereri au fost deja soluționate. 17% din persoanele fizice cu credite au cerut suspendarea ratelor fie pe oferta băncilor, fie în baza prevederilor OUG 37. (Profit.ro)

Una din Cronica Externă: Spitalele britanice folosesc produse medicale de protecție făcute în casă, întrucât guvernul se străduiește să asigure produsele necesare, însă rezervele de măști, combinezoane și viziere s-au redus considerabil. Guvernul a sfătuit să fie refolosite anumite materiale, însă oamenii s-au organizat să le producă singuri. (Euronews)

7. Drumurile publice din România totalizau, la sfârşitul anului trecut, 86.391 km, din care 17.873 km (20,7%) erau drumuri naţionale, 35.083 km (40,6%) drumuri judeţene şi 33.435 km (38,7%) drumuri comunale, iar lungimea totală a autostrăzilor număra 866 km, potrivit datelor anunţate de Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

8. Tarom reia zborurile începând cu 2 mai. Prima destinație spre care se va putea zbura este Amsterdam, iar în următoarele zile vor fi zboruri și spre Atena, Paris și Frankfurt. (Profit.ro)

9. Parlamentul din Israel a respins extinderea măsurilor de localizare a cetățenilor cu datele furnizate de telefoane pentru urmărirea modului în care este respectată carantina. Poliția nu mai poate folosi aceste date decât până la finalul săptămânii. (BBC)

Una din Cronica de Divertisment: Netflix propune de astăzi un film cu iz de blockbuster. “Extraction” îl are în rolul principal pe celebrul actor Chris Hemsworth, care interpretează rolul unui mercenar care primește misiunea de a recupera fiul răpit al șefului unei organizații criminale. Evident, misiunea implică numeroase lupte cu dealeri de arme și de droguri. (Trailer)

10. Ichiro Matsui, primarul oraşului japonez Osaka, a stârnit un val de critici în mediul online după ce a spus că femeilor le ia mai mult timp decât bărbaţilor să cumpere provizii. Primarul încercă să promoveze distanţarea socială, măsură eficientă în stoparea răspândirii Covid-19, recomandând ca la cumpărături să meargă bărbații. (News.ro)

Unul din timbrele emise de Poștă Britanică pentru comemorarea a 75 de ani de la sfârșitul celui De-al Doilea Război Mondial. Royal Mail/PA:

Ți-ar mai putea plăcea
Deputat PSD: Decizia Guvernului de a majora taxele şi impozitele riscă să se transforme într-un bumerang la adresa economiei – Cronica serii
Cronica serii – Opoziția susține că i-a revocat din funcții pe Dragnea și Iordache, puterea acuză tentativa de a lua cu “japca” Parlamentul

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău