Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Florin Cîţu să formeze guvernul – Cronica dimineții

1. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat nominalizarea lui Florin Cîţu ca premier. Premierul desemnat Florin Cîţu a declarat că nominalizarea sa de către preşedintele Klaus Iohannis îl onorează şi îl încarcă de responsabilitate. El a anunţat că împreună cu Ludovic Orban va demara negocierile pentru a forma o nouă majoritate. (News.ro)

2. Primul caz de coronavirus a fost confirmat în România, la un bărbat tânăr din Gorj. El face parte din grupul care are legătură cu italianul diagnosticat deja la Rimini şi care s-a aflat pentru câteva zile în ţară. (News.ro)

3. În cazul celui mai sumbru scenariu în care România ar intra în epidemie, iar graniţele ţării ar fi închise, stocurile naţionale ar ajunge timp de 6 luni pentru milioane de oameni. (StirileProtv)

Una din Cronica de Tehnologie: Google a lansat un update pentru Chrome, care rezolvă o problemă de securitate exploatată de hackeri în moduri și scopuri ce nu au fost făcute publice. Este deja a treia vulnerabilitate de tip 0-day în Chrome descoperită și reparată în ultimul an. (ZDNet)

4. Aproape 1 milion de persoane din nordul Siriei s-au refugiat în Turcia, în ultimele trei luni, pe fondul acțiunilor militare întreprinse de armata siriană pentru a prelua controlul în provincia Idlib. Mulți dintre refugiați dorm în aer liber, iar copiii mor din cauza frigului. Este cea mai gravă criză umanitară de la declanșarea conflictului, acum 9 ani. (NYTimes)

5. Bernie Sanders, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat din SUA în scrutinul prezidenţial, a declarat că, dacă va deveni preşedinte, ar putea muta din Ierusalim în Tel Aviv sediul Ambasadei americane în Israel. Declarația lui Sanders a fost catalogată drept „şocantă” de Guvernul israelian. (Hotnews)

6. Papa Francisc le-a cerut credincioșilor ca în postul Paștelui să renunțe la insultele pe rețelele de socializare. “Trăim într-o atmosferă poluată de prea multă violență verbală. Astăzi oamenii se insultă la fel de simplu cum ar spune ‘Bună ziua’, a declarat Papa Francis. (Reuters)

7. Curtea Constituțională Federală din Germania a declarat neconstituțională interdicția de sinucidere asistată medical. „Există un drept la moarte autodeterminată”, a declarat președintele Curții, Andreas Voßkuhle. Aceasta include libertatea de a te sinucide și de a profita de oferte de la terți. Articolul 217 din dreptul penal german face acest lucru în mare măsură imposibil, lucru reclamat de bolnavi, medici și asistenții de suicid medical. (Hotnews)

Una din Cronica Externă: Premierul Benjamin Netanyahu a aprobat un plan de construire de colonii evreiești în West Bank, cu doar câteva zile înaintea alegerilor pentru Knesset. (TimesofIsrael)

8. Compania aeriană Air New Zealand a anunțat că analizează posibilitatea de a introduce cușete cu paturi pentru pasagerii de la clasa economy. Inițiativa este destinată să îmbunătățească confortul pasagerilor pentru zborurile pe distanțe lungi. (Profit.ro)

9. Petrecerea timpului în natură îi face pe copii mai fericiți și le dezvoltă un comportament altruistic, relevă datele unui nou studiu. (Link)

10. Proprietarul clubului de fotbal Los Angeles FC crede că Major League Soccer va depăși în 10 ani, ca popularitate, Major League Baseball, soccerul urmând să devină al treilea sport din SUA, după fotbalul american și basket. (AP)

Fotografia dimineții – După primul caz de infectare cu noul coronavirus, guvernul a transmis mai multe recomandări:

Ți-ar mai putea plăcea
Anca Dragu a devenit prima femeie aleasă președinte al Senatului – Cronica dimineții
Ministrul de Externe se întâlnește, la Washington, cu secretarul de stat al SUA Mike Pompeo – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău