Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au scăzut pentru a cincea zi consecutiv – Cronica de Business

1. Tranzacția prin care Ford Motor Company, via Ford Capital BV, a vândut uzina de automobile de la Craiova companiei turce Ford Otosan poate merge mai departe, autoritățile de concurență din Turcia verificând tranzacția și hotărând că acest tip de achiziție nu se supune autorizării. (Profit.ro)

2. Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au scăzut pentru a cincea zi consecutiv, traderii fiind mai îngrijoraţi de cererea redusă decât de riscurile de aprovizionare din Rusia. (Bloomberg)

3. Petromidia, rafinăria deținută de Rompetrol Rafinare, companie controlată de grupul KazMunaiGaz (KMG), va putea importa în continuare țiței din Rusia, cu condiția ca acesta să fie de proveniență kazahă, reiese din textul celui de-al șaselea pachet cu sancțiuni impuse Rusiei, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. În schimb, Petrotel, rafinăria deținută de Lukoil în România, va trebui să găsească surse alternative de alimentare cu țiței, non-ruse, începând cu data de 5 decembrie 2022, dacă vrea să-și continue activitatea. (Profit.ro)

4. Cotaţiile petrolului au depăşit luni $120 pe baril, temporar, în timpul unor tranzacţii agitate, susţinute de decizia Arabiei Saudite de majorare a preţului oficial al petrolului destinat pieţei asiatice, cu livrare în iulie, şi pe fondul îndoielilor că o ţintă de producţie mai mare a producătorilor din cadrul OPEC+ ar atenua deficitul de ofertă. (News.ro)

Din Cronica diminetii: Numărul de înmatriculări de persoane fizice și juridice a scăzut în primele patru luni ale acestui an cu 14,37%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 47.556. (Profit.ro)

5. Negociatorii statelor membre ale Uniunii Europene au ajuns marţi la un acord cu Parlamentul European privind regulile comune pentru garantarea unui salariu minim care să asigure „un nivel de trai decent”, transmite AFP, cu precizarea că suma nu va fi neapărat aceeaşi în toate ţările. (Hotnews)

6. Elon Musk a amenințat că va renunța la acordul pentru cumpărarea Twitter acuzând compania că nu i-a furnizat date reale despre numărul conturilor spam și al boților. (WSJ)

7. Yenul japonez a ajuns la cea mai slabă cotație, în raport cu dolarul american, din ultimii 20 de ani. (Bloomberg)

8. Acțiunile gigantului chinez de ride sharing Didi au crescut cu peste 24% în timpul sesiunii de luni, pe bursa din SUA, după ce s-a raportat că autoritățile de reglementare chineze au închis investigațiile asupra companiei. (CNBC)

9. Procesatorul de plăti Checkout.com, evaluat la $40 de miliarde, a anunțat că va permite clienților să deconteze plăți în stablecoin-uri USDC printr-un parteneriat cu Fireblocks. (CNBC)

10. Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE) şi Parlamentul European au convenit marţi să impună un încărcător universal pentru smartphone, tablete, e-reader, căşti, aparate de fotografiat digitale, console de jocuri video portabile şi difuzoare portabile care se încarcă cu cablu, care va fi echipat cu un port de tip USB type C – indiferent de producător -, până în toamna lui 2024. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Bursa de Valori București (BVB) a lansat noul terminal de date Exchange Live 2.0 – Cronica de Business
Proprietarul Zara s-a întors pe profit – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău