PSD și UDMR vor susţine o moțiune de cenzură după ce guvernul își va angaja răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi – Cronica serii

1. Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi, a anunţat premierul Ludovic Orban. (News.ro)

2. Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a spus că a vorbit la telefon cu liderul UDMR, Hunor Kelemen, iar acesta este de acord să susţină alături de social-democraţi moţiunea de cenzură, după ce Guvernul îşi asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi. (News.ro)

3. Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care amână termenul de intrare în vigoare a legii de majorare a alocațiilor până la 1 august. (Profit.ro)

Promo: Deja te gandesti unde vei calatori in 2020? Intra pe Vola.ro si profita de cele mai mici preturi din an la biletele de avion, dar si de premii garantate. In luna Ianuarie ai zboruri cu pana la 60% mai ieftine spre destinatii din toata lumea. Nu rata biletele de avion de la 20 euro dus-intors si rezerva-ti urmatoarea calatorie in Ieftinuarie!

4. Klaus Iohannis a respins noua lege care ar permite antreprenorilor să fie acționari unici în mai multe SRL-uri și firmelor să aibă mai multe sedii sociale într-o singură încăpere. Șeful statului consideră că măsurile pot îngreuna combaterea evaziunii fiscale și scad gradul de responsbilitate a acționarilor. (Profit.ro)

5. Autoritățile din Ucraina au deschis un dosar penal pentru a cerceta dacă fostul ambasador american la Kiev a fost urmărit de cetățeni americani în timpul mandatului. (WSJ)

6. Soldații americani și-au reluat operațiunile împotriva ISIS în Irak. În urmă cu mai puțin de două săptămâni, parlamentul irakian votase retragerea oricăror trupe străine de pe teritoriul țării. (NYTimes)

Una din Cronica de Business: Femeile angajate la grupul bancar Citigroup câștigă, în medie, cu 27% mai puțin decât bărbații din companie. (Reuters)

7. Cele 7 fonduri de pensii private obligatorii (Pilonul II) au realizat în 2019 un randament mediu de 11,8%, cea mai bună performanță din ultimii 9 ani. (Profit.ro)

8. Talibanii au trimis Statelor Unite o ofertă în vederea unui scurt armistiţiu, după mai bine de 18 ani de război, ceea ce arată un progres în negocierile dintre cele două părți. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Microsoft a lansat noul browser Edge, bazat pe Chromium. Acesta va fi livrat treptat prin sistemul de update-uri din Windows, însă, alternativ, poate fi descărcat și instalat manual. Noul Edge suportă extensiile de Chrome, sincronizează setările și are un sistem de blocare a tracker-elor. (Profit.ro)

9. NASA lucrează la un proiect care urmărește să dezvolte structuri, inclusiv case, din ciuperci. O structură simplă, transportată în călătoriile către alte planete, s-ar putea dezvolta într-un habitat complet funcțional, doar turnând apă peste ea. (NASA)

10. Serialul „House of the Dragon”, derivat din „Game of Thrones”, este posibil să fie lansat în 2022, a declarat Casey Bloys, şef de programe la HBO. (News.ro)

Fotografia serii – Presedintele Putin impreuna cu noul prim ministru al Rusiei, fostul sef al fiscului, Mihail Mișustin. Alexei Nikolsky/Sputnik/Kremlin Pool via AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Lider PSD: „Matematic, PSD-ul în acest moment nu are majoritate” – Cronica serii
Cronica serii – Datoria mondiala a ajuns anul trecut la $243.000 miliarde

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău