Rafila: Românii consumă, în medie, de trei ori mai multe antibiotice decât olandezii sau austriecii – Cronica dimineții

1. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susţine instituirea unui mecanism de control privind eliberarea antibioticelor şi nu neapărat schimbarea reţetelor. Rafila a declarat că România se află, conform statisticilor europene, pe primul loc la consumul de antibiotice. Românii consumă, în medie, de trei ori mai multe antibiotice decât olandezii sau austriecii. (News.ro)

2. Peste 200 de copii din Anglia au vindecați de hepatită C în cadrul unui program în premieră mondială care ar putea eradica boala. (TheGuardian)

3. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că, potrivit contractelor încheiate de Comisia Europeană, România ar trebui să primească anul acesta alte 19 milioane de doze de vaccin anti-COVID, el arătând că aşteaptă cu ”optimism moderat” negocierile dintre Comisie şi producători. (News.ro)

4. SUA sunt așteptate să anunțe luni un nou pachet de ajutoare militare în valoare de $2,6 miliarde care ar putea include radare de supraveghere aeriană, rachete antitanc, diferite tipuri de muniție și cisterne pentru lupta Ucrainei împotriva Rusiei, au declarat vineri trei oficiali americani. (Hotnews)

Din Cronica de Tehnologie: Apple nu-și va prezenta prima cască de MR la WWDC, crede analistul chinez Ming-Chi Kuo. Compania pare să se teamă că aceasta nu va avea același tip de impact pe care l-a avut primul iPhone și, în consecință, a amânat producția în masă pentru al treilea trimestru al anului. (MacRumors)

5. Statele Unite au avertizat cetăţenii americani să nu călătorească în Rusia, iar John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate de la Casa Albă, a subliniat vineri că aceste recomandări se aplică chiar şi jurnaliştilor care lucrează în această ţară, după ce reporterul Evan Gershkovich de la The Wall Street Journal a fost arestat pentru două luni, sub acuzaţia de spionaj. (News.ro)

6. Americanii au continuat să retragă bani din bănci, minusul fiind, în săptămâna care s-a încheiat pe 22 martie, de $125,7 miliarde. Este a noua săptămână consecutivă în care depozitele înregistrează o scădere. (Bloomberg)

7. Elon Musk, CEO-ul Tesla, are în plan să efectueze o vizită în China, în prima parte a lunii aprilie, pentru o întâlnire cu premierul Li Qiang. (Reuters)

8. 56% dintre americanii care au răspuns la un sondaj nu cred că diploma de facultate merită costul, ei susținând că cei patru ani de studii nu-i pregătește suficient pentru piața muncii. Scepticismul este cel mai ridicat în rândul persoanelor care au între 18 și 34 de ani. (WSJ)

9. Parlamentul European a votat interzicerea tranzacțiilor anonime cu cryptomonede, care au o valoare mai mare de 1000 euro. (Link)

Din Cronica Sportivă: Sorana Cîrstea, locul 74 WTA, a fost eliminată de jucătoarea cehă Petra Kvitova, locul 12 WTA, în semifinalele turneului de categorie WTA 1000 de la Miami, scor 7-5, 6-4. Românca va urca de săptămâna viitoare până pe locul 41 WTA.

10. Conform avocaților săi, fostul preşedinte Donald Trump nu va fi încătuşat atunci când se va preda, săptămâna viitoare, la New York, pentru a răspunde acuzaţiilor penale de care este învinovăţit. Trump va pleda nevinovat. (G4Media)

Fotografia dimineții este de la exercițiul multinaţional Sea Shield, care a avut loc în Delta Dunării, în această săptămână. Inquam Photos / George Călin:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Juncker: România şi Bulgaria trebuie să intre în spaţiul Schengen cât mai curând
Zelenski: Este devreme să vorbim despre un sfârşit al acestui război – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău