Simona Halep joacă, de la 6.30, semifinala de la Australian Open – Cronica dimineții

1. Simona Halep va juca azi semifinala de la Australian Open, cu Garbine Muguruza. Meciul va începe la ora 6:30.

2. Coronavirusul s-a răspândit în toate regiunile din China. Numărul cazurilor confirmate a ajuns la 7711, iar cel al deceselor la 170. Infecția este prezentă în alte 16 țări. (BBC)

3. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să sesizeze Curtea Constituţională în legătură cu legea de eliminare a pensiilor speciale, precizând că sesizarea vizează ”actul normativ în întregime”. Preşedintele ICCJ, Alina Corbu, a afirmat ieri că decizia Parlamentului de eliminare a pensiilor ”speciale” este tristă şi stupefiantă, bazată pe faptul că Justiţia e tratată ca o Cenuşăreasă. (News.ro)

4. Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a spus că „este garantat” că nu vor fi închise spitale publice după modificarea Legii sănătăţii. Costache a punctat că în mandatul său urmăreşte continuarea proiectelor privind construirea unor spitale regionale şi renovarea rapidă a spitalelor existente. (Hotnews)

Una din Cronica de Business: Starbucks și-a închis jumătate din cafenelele din China – peste 2.000 de unități – în contextul răspândirii coronavirusului. Mișcarea este asteptatata să „afecteze semnificativ” rezultatele companiei. (Financial Times)

5. Preşedintele USR, Dan Barna, a spus că PNL a inventat un prag pentru a împiedica tinerii să voteze, după introducerea obligativităţii obţinerii vizei de flotant cu 60 de zile înainte de alegeri. Acesta a mai afirmat că pe legislaţia actuală, cea făcută de PSD, puteai să votezi oricând aveai făcută viza de flotant. (News.ro)

6. Comisia Europeană a adoptat ieri programul de lucru pentru 2020. Pe lista noilor inițiative ce urmează a fi prezentate Parlamentului European spre adoptare se regăsesc o propunere privind regimul criptomonedelor, precum și inițiative ce vizează garantarea unui salariu minim echitabil pentru lucrătorii din Uniunea Europeană. (Profit.ro)

7. Casa Albă l-a anunțat pe publisherul cărții lui John Bolton, fostul consilier pe probleme de securitate al președintelui Trump, că nu poate lansa cartea acestuia, pe 17 martie, deoarece conține informații “top secret” ce pot afecta securitatea Statelor Unite. (CNN)

8. Secretarul de Stat Mike Pompeo a cerut guvernului britanic sa reanalizeze decizia de a permite Huawei să participe la licitația pentru construirea rețelei 5G. Pompeo a făcut declarația înaintea începerii unei vizite oficiale la Londra. (BBC)

Una din Cronica de Tehnologie: Numărul device-urilor Apple active a ajuns la 1,5 miliarde, în creștere cu 100.000 de device-uri față de anul trecut. 80% din iPhone-urile și iPad-urile lansate în ultimii 4 ani rulează iOS 13 / iPadOS 13. (Profit.ro)

9. Primăria Capitalei a aprobat ieri un proiect care prevede acordarea unui voucher de 9.000 de lei persoanelor care casează mașini non-Euro, Euro 1 sau Euro 2. Banii pot fi folosiți pentru a cumpăra o mașină nouă non-diesel sau diverse produse electrocasnice. (Automarket)

10. Acțiunile Facebook au scăzut cu aproape 7% după anunțarea rezultatelor pe ultimul trimestru al anului trecut. Veniturile au crescut cu 25%, până la $21,1 miliarde, comparativ cu Q4 2018, iar profitul a crescut cu 7%, la $7,35 miliarde. (WSJ)

Fotografia diminetii prezintă moneda emisă de britanici pentru a marca Brexitul:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Creșteri mari pe bursa americană și pe cea de la București
Ministrul Sănătăţii: Elevii din clasele mici ar trebui să poarte masca în mod obligatoriu – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău