Rafo își vinde activele pe OLX – Cronica de Business

1. Un teren de aproape 2 milioane și jumătate de metri pătrați, ce face parte din fosta platformă Rafo Onești, a fost scos la vânzare pe platfoma de anunțuri OLX, prețul cerut fiind de 4.563.054 de euro. (Profit.ro)

2. Gigantul LafargeHolcim a decis să nu facă o ofertă de preluare a diviziei de chimicale a BASF, tranzacție care ar fi avut o valoare de peste $3,3 miliarde. (Bloomberg)

3. Compania israeliană Future Meat Technologies, un startup care produce carne în laborator utilizând celule stem, a atras investiții în valoare de $14 milioane. (CNBC)

4. Volumul închirierilor spaţiilor de birouri se ridică la 339.100 mp la finalul primelor trei trimestre ale anului, cu 65.430 mp mai mult (24%) decât anul trecut în aceeaşi perioadă, potrivit unei monitorizări ESOP asupra datelor centralizate de principalii brokeri din piaţă, care arată că cele mai mari tranzacţii s-au înregistrat în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara. (News.ro)

5. Firmele şi instituţiile româneşti au un deficit de aproximativ 15.500 specialişti IT pe an. (Startup Cafe)

Bonus:

6. Alstom a semnat un contract cu operatorul metroului din Barcelona pentru a livra 42 de trenuri Metropolis care să le înlocuiască pe cele aflate în funcţiune în prezent pe liniile 1 şi 3 ale reţelei, contractul fiind evaluat la peste €260 milioane. (News.ro)

7. Compania farmaceutică belgiană UCB a ajuns la un acord pentru achiziția competitorului Ra Pharmaceuticals, tranzacția având o valoare de $2,5 miliarde. (Bloomberg)

8. Producătorul de vin Domeniile Averești, deținut de antreprenorul Constantin Duluțe, l-a numit pe Rareș Florea în funcția de Country Manager. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Produsele şi fondurile în criptomonede au atras investiţii record de $9,5 miliarde în primele 11 luni ale acestui an, din partea investitorilor instituţionali – Cronica de Business
Accor ar putea fuziona cu Intercontinental – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău