Colgate-Palmolive cumpără un brand francez de cosmetice, iar chinezii salvează Thomas Cook – Cronica de Business

1. Colgate-Palmolive a bătut palma pentru achiziția companiei franceze de cosmetice Filorga Cosmétique. Tranzacția are o valoare de €1,5 miliarde. (Financial Times)

2. Gigantul minier Rio Tinto va închide Argyle, cea mai mare mină de diamante a lumii, situată în Australia, după aproape 40 de ani de operare. Argyle este cunoscută pentru producția de diamante roz, extrem de căutate și de valoroase. (Bloomberg)

3. Conglomeratul chinez Fosun Group și-a anunțat disponibilitatea de a face o infuzie de capital în valoare de £750 milioane în turoperatorul suferind Thomas Cook, tranzacția urmând să dilueze semnificativ participațiile acționarilor curenți ai companiei. (Bloomberg)

4. Agenția de publicitate și relații publice WPP își vinde participația de 60% în agenția de cercetare Kantar către firma de investiții Bain Capital. Kantar este evaluată la $4 miliarde. (Reuters)

5. Dezvoltatorul imobiliar ceh RC Europe, fondat de antreprenorii Miroslav Hartman și Jan Prokop, foști directori ai retailerului german Lidl, a finalizat achiziția unui teren din Miercurea Ciuc pe care israelienii de la Plaza Centers începuseră înainte de criză să construiască un mall, într-o tranzacție de €1,58 milioane. (Profit.ro)

Bonus:

6. Economia orașului-stat Singapore a înregistrat cel mai mic avans din ultimul deceniu în al doilea trimestru al anului. (Financial Times)

7. Copiii celebrului chirurg Ion Chiricuță au încasat recent peste €6 milioane de la grupul maghiar Cordia pe două terenuri învecinate de pe malul lacului Grivița din București pe care aceștia le-au moștenit de la tatăl lor. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Productivitatea muncii în trimestrul 3, în SUA, a scăzut cu 5,2% – Cronica de Business
Datoria publică a Marii Britanii a depășit valoarea PIB-ului – Cronica de business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău