România s-a plasat în ianuarie 2020 pe poziția de lider european detașat la creșterea sectorului construcțiilor – Cronica serii

1. Un tratament pentru cele mai severe simptome respiratorii cauzate de noul coronavirus ar putea trece de testele clinice cel mai devreme în această vară, a anunțat producătorul medicamentului, compania farmaceutică Roche. Compania farmaceutică a primit aprobare pentru testarea noului medicament din partea Administrației Alimentelor și Medicamentelor din Statele Unite (FDA). (Profit.ro)

2. Consiliul Judeţean Cluj a preluat Spitalul privat Polaris şi finanţează operaţiunile necesare tratării pacienţilor infectaţi cu COVID-19. Este primul spital privat din ţară preluat de o autoritate publică. (News.ro)

3. Bursa americană a deschis în creștere sesiunea de astăzi, urmând trendul burselor europene și a celor din Asia. Indicele Dow Jones Industrial a crescut cu 7,7%, S&P 500 cu 6,7%, iar Nasdaq 6,1%. (WSJ)

4. România s-a plasat în ianuarie 2020 pe poziția de lider european detașat la creșterea sectorului construcțiilor, potrivit datelor publicate de Eurostat. Cu o creștere de 47,8% față de aceeași lună a anului precedent, țara noastră a devansat cu mult Belgia (+12,9%), Germania (+12,0%) și Suedia (+8,7%). (CursdeGuvernare)

Una din Cronica de Tehnologie: Sistemele de recunoaștere a vorbirii funcționează mai bine în cazul albilor, unde rata de interpretare greșită a cuvintelor este de 19%, decât în cel al negrilor, unde sistemele de la Amazon, Apple, Google, IBM și Microsoft înțeleg greșit în 35% din cazuri. Diferența vine din diversitatea limitată a surselor pe care aceste sisteme sunt antrenate. (NYTimes)

5. Ministrul german al Economiei a declarat că guvernul va prelua, dacă va fi necesar, participații la companiile germane care se confruntă cu dificultăți majore din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), dar nu va anunța asta anticipat. (Profit.ro)

6. 9 din 10 americani sunt îngrijorați de noul coronavirus, conform unui sondaj realizat de Ipsos. Jumătate dintre cei intervievați au temeri legate de locul de muncă și își fac griji în legătură cu posibilitatea de a-și plăti cheltuielile curente. 68% dintre cei care au răspuns au mai mare încredere în compania pentru care lucrează decât în guvernul federal (53%). (Axios)

7. Autoritățile ruse folosesc, la Moscova, o rețea de 100.000 de camere de supraveghere pentru a urmări respectarea măsurilor impuse în carantină. (AFP)

8. Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat azi amânarea pentru un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, prevăzute a se desfășura în această vară. Este pentru prima oară când jocurile sunt amânate pe timp de pace. (News.ro)

9. În Norvegia, jumătate din cazurile de infecție cu noul virus au fost la turiști care au mers la ski in Ischgl, o stațiune cu 1500 de locuitori din Austria. O treime din cazurile raportate în Danemarca sunt aduse tot de la Ischgl, în timp ce Germania a raportat numeroase cazuri de infecție la turiștii care au fost la ski în aceeași stațiune. (FT)

10. O lăptărie din Oregon, SUA, a început să producă vodca din lapte, produsul fiind denumit “Cowcohol.” (Link)

Fotografia serii e un grafic – Conform UNESCO, peste 1,2 miliarde de copii sunt afectați, la nivel global, de închiderea școlilor:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Depozitele bancare ale populației și firmelor au ajuns la 70+ miliarde euro
Cronica serii – Guvernul a încheiat primul trimestru cu un deficit de 5,5 miliarde lei

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău