Românii care lucrează în străinătate au trimis acasă $7,2 miliarde anul trecut – Cronica serii

1. La întrunirea anuală a Boardului, în 3-8 februarie 2020, Organizația Mondială a Sănătății a discutat, în cinci zile, doar 90 de minute despre COVID. La finalul lui ianuarie 2020, aflat la Beijing, directorul general al OMS a elogiat “transparența liderilor statului chinez” în fața Boardului, și i-a asigurat că “răspândirea în alte ţări va fi minimă şi înceată”. (Libertatea)

2. Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pentru bolnavii de Covid-19, trataţi în Spitalul Judeţean Suceava. Echipamentele vor ajunge în ţară cu aceeaşi aeronavă cu care revine echipa medicală română care a lucrat la Milano. (News.ro)

3. Românii care lucrează în străinătate au trimis acasă $7,2 miliarde anul trecut, conform unui raport publicat de Banca Mondială. (Profit.ro)

4. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis de la conducerea Comisiei speciale anti-Covid din Ministerul Sănătăţii şi nici nu mai este membru al acesteia. Locul său a fost luat de Adriana Pistol, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică. (News.ro)

5. Încă 4,4 milioane de americani au depus cererile pentru a intrat în șomaj luna trecută ceea ce urcă numărul total la peste 26 de milioane într-o perioadă de doar 5 săptămâni. (WSJ)

6. Prețurile la benzină și motorină din stațiile din România au scăzut de la începutul anului cu peste 1,3 lei. Ultima reducere de preț a fost efectuată astăzi de liderul pieței, OMV Petrom, care, în urma prăbușirii cotațiilor internaționale ale petrolului, a ieftinit carburanții cu 9 bani pe litru. (Profit.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Ransomware-ul a devenit cea mai mare amenințare din mediul online, depășind furtul datelor de pe carduri, după ce numărul acestui tip de atacuri a crescut anul trecut de patru ori. 18% din toate atacurile din 2019 au fost de tip ransomware. (ZDNet)

7. Agenția de rating Fitch a anunțat că economia mondială ar putea scădea anul aceste cu 3,9%, de două ori mai mult decât estimarea de acum câteva săptămâni și de două ori mai mult decât scăderea înregistrată în timpul crizei economice din 2009. (Link)

8. PSD și PRO România au depus azi, la Parlament un proiect de lege care obligă statul să acorde gratuit un set de 30 măști de protecție pentru fiecare cetățean român aflat pe teritoriul României până la data de 15 Mai 2020. (Hotnews)

9. Primarul Capitalei Gabriela Firea nu este de acord cu reînceperea cursurilor, considerând că se pot găsi soluţii pentru încheierea anului şcolar, inclusiv pentru clasele terminale. Copiii nu vor putea respecta regulile de distanţare socială, se vor contamina, vor face forme uşoare, dar vor transmite coronavirusul cadrelor didactice şi părinţilor, bunicilor, a avertizat Firea. (News.ro)

10. Veniturile din gaming au ajuns la $10 miliarde în luna martie, o creștere anuală de 11%. Cu $5.7 miliarde venituri în această perioadă, jocurile mobile au crescut de la an la an cu 15%. Marea vedetă este Animal Crossing: New Horizons, care a vândut 5 milioane de exemplare în martie (fiind lansat pe 20), un nou record pentru jocurile de console. (Hollywood Reporter)

Fotografia serii – Un sistem mobil pentru testarea populației în India. Biplov Bhuyan/Hindustan Times/REX/Shutterstock:

Ți-ar mai putea plăcea
De la 1 ianuarie 2020, cartelele prepaid se vor vinde doar cu buletinul – Cronica serii
Buget: Cheltuielile sunt pentru prima dată în scădere, ca pondere în PIB, în ultimii 5 ani – Cronica serii
2 comentarii la acest articol
 • apr. 23,2020 la 2020-04-23T22:29:38+03:000000003830202004

  Bună seara!
  In primul rând, felicitări pentru demers, am avut ocazia să urmaresc proiectul „Cronica” de la inceput.

  1. O mică observație:
  Nu ştiu cât de corect gramatical e „7. Agenția de rating Fitch a anunțat că economia mondială ar putea scade anul..”
  Dar cred că sună mai bine: 7. Agenția de rating Fitch a anunțat că economia mondială ar putea SCĂDEA anul…

  2. Mi-a plăcit structurarea şi interpretarea evenimentelor din Orientul Mijlociu din cadrul Cronicii externe

  • Orlando Nicoara
   apr. 24,2020 la 2020-04-24T09:11:03+03:000000000330202004

   1. Da, corect, e „scadea”, multumesc, corectam.
   2. Ii transmit Claudiei aprecierile dumneavoastra, ea face Cronica Externa.
   Multumim.

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău