Rothschild iese din real estate-ul românesc, Axel Springer s-ar putea delista, iar SoftBank girează cu acțiunile Uber – Cronica de Business

1. Grupul financiar Rothschild, prezent în România prin intermediul fondului de investiții EdR Real Estate (Eastern Europe), iese complet de pe piața imobiliară locală, după o experiență negativă pusă pe seama crizei. Ultimul teren pe care compania îl avea în România a fost preluat de dezvoltatorul israelian Shikun & Binui, controlat de comerciantul de diamante Naty Saidoff, care va continua proiectul început de francezi în Pipera. (Profit.ro)

2. Familia Springer şi fondul de investiţii KKR analizează o ofertă de a retrage de pe bursă compania de publishing Axel Springer. (News.ro)

3. Compania Delek Group, controlată de miliardarul israelian Yitzhak Tshuva, a ajuns la o înțelegere să achiziționeze mai multe câmpuri cu zăcăminte de gaze și petrol de la gigantul Chevron. Valoarea tranzacției s-ar putea ridica la $2 miliarde. (Bloomberg)

4. Fondul de investiții Vision Fund, controlat de SoftBank, caută să împrumute $4 miliarde, pe care le va gira cu participațiile în companiile Uber, Slack Technologies și Guardant Health. (Financial Times)

5. Gigantul din domeniul alimentar Goya, cunoscut în special în America Latină, s-ar putea vinde. Compania, înființată în 1936 și controlată de descendenții celor doi fondatori, ar putea putea valora în jurul a $3 miliarde. (CNBC)

Bonus:

6. Acționarii Facebook sunt așteptați să voteze astăzi cu privire la o potențială plecare a lui Mark Zuckerberg din postul de președinte al companiei, pentru a se concentra pe cea de CEO. Zuckerberg controlează 60% din voturi, așa că nu există șanse să piardă, însă va fi interesant de văzut de câtă susținere se bucură în rândul acționarilor. (BBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Bob Dylan și-a vândut întregul catalog de piese celor de la Universal Music – Cronica de Business
Datoria publică a Marii Britanii a depășit valoarea PIB-ului – Cronica de business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău