Salariul minim ar putea crește, de la 1 ianuarie, cu 7,2% – Cronica serii

1. România are cea mai mare rată a mortalității în rândul copiilor din Uniunea Europenă, iar peste 150.000 de copii merg seara la culcare flămânzi arată un raport privind drepturilor copilului în România, realizat de Organizația Salvați Copiii România și Avocatul Poporului. (Hotnews)

2. Salariul minim ar putea crește, de la 1 ianuarie, cu 7,2% a anunțat astăzi premierul Ludovic Orban. La acest procent ar rezulta o majorare de 150 de lei a salariu minim brut, la 2.230 de lei. (Profit.ro)

3. BNR a anunţat azi un curs de referinţă de 4,7759 lei/euro, în creştere cu 0,06% faţă de valoarea atinsă luni. Aceasta este a doua zi la rând în care euro atinge un nou nivel record în raport cu leul. (News.ro)

4. Ramona Avramescu, Clarice Dinu, Moise Guran, Ion M. Ioniţă, Cristian Leonte, Silviu Mănăstire, Cristian Pîrvulescu, Cristina Şincai şi Radu Tudor sunt jurnaliștii care vor participa și vor pune întrebări la dezbaterea din această seară cu Klaus Iohannis. (News.ro)

5. Candidatul PSD la Președinția României, Viorica Dăncilă, i-a invitat pe jurnaliști „la un dialog deschis” la Parlament, astăzi, la ora 18:00, cu o oră înainte de ora la care începe dezbarea contracandidatului Iohannis. (Hotnews)

Una din Cronica de Business: Travis Kalanick, fondatorul Uber, si-a vândut până acum acțiuni în valoare de $882 milioane din firma de ride-sharing. (Bloomberg)

6. Viteza medie a vântului a crescut cu 7%, comparativ cu 2010, în anumite regiuni din emisfera nordică, ceea ce a dus la un plus de energie generată de eoliene. (Bloomberg)

7. Marius Dănuţ Caraşol, fostul preşedinte al Transelectrica, care şi-a falsificat diploma de studii, a fost reţinut de procurori. El va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. (News.ro)

8. NASA a anunțat că a descoperit apa pe Europa, unul dintre sateliții naturali ai planetei Jupiter. Cercetătorii sunt încrezători ca sub calota de gheață ar putea exista un ocean lichid și, posibil, urme de viață. (NASA)

Una din Cronica de Tehnologie: Facebook folosește inteligența artificială și o echipă editorială compusă din 25 de persoane pentru a combate revenge porn-ul. Compania americană primește în fiecare lună în jur de 500.000 de rapoarte de acest fel pe care trebuie să le verifice. (NBC News)

9. Cercetătorii suedezi au creat o moleculă din carbon, nitrogen și hidrogen care poate capta și depozită energia solară pentru decenii. (Bloomberg)

10. Aeroportul Haneda din Tokio este al cincilea cel mai aglomerat aeroport din lume. Cu toate acestea a reușit ca 85% dintre zboruri să decoleze și să aterizeze la timp. Haneda a devenit astfel, pentru a patra oară consecutiv, cel mai punctual mega aeroport din lume. (CNN)

Fotografia serii – Luptători ISIS, care s-au predat guvernului afgan, sunt prezentați mass-mediei în Jalalabad. PARWIZ/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Ludovic Orban a fost desemnat premier – Cronica serii
Arafat: Peste 300 de focare de COVID-19 sunt în ţară în prezent – Cronica serii
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău