Secretarul general al NATO: Va fi necesar să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina – Cronica dimineții

1. O analiză a ministerului Sănătății, pe primele șase luni din an, arătă că numărul cazurilor de spitalizare continuă din spitalele private reprezintă 6% din volumul înregistrat în spitalele publice în primul semestru din 2023, în timp ce spitalizările de zi din spitalele private înseamnă 30% din cele realizate în unități medicale publice. (Profit.ro)

2. Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare solicită Guvernului să interzică importul mai multor produse agroalimentare din Ucraina şi a precizat că această măsură este esenţială pentru salvarea fermierilor români şi protejarea securităţii alimentare a României. (Hotnews)

3. Cancelarul austriac Karl Nehammer susține că nu este momentul potrivit pentru extinderea spaţiului Schengen, întrucât ”extinderea poate fi pusă în aplicare doar atunci când protecţia frontierelor externe funcţionează”. El apără veto-ul împotriva României şi Bulgariei şi chiar ia în calcul controale extraordinare la graniţa cu Italia. (News.ro)

4. Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că „astăzi nu vedem condiţii politice pentru un plan de pace în Ucraina”, iar un eventual plan de încheiere a conflictului ruso-ucrainean trebuie să aibă la bază cele zece puncte propuse de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. (Hotnews)

Din Cronica Spațială: Astronomii au obținut o nouă imagine spectaculoasă cu telescopul spațial James Webb. De data aceasta, telescopul a fotografiat jeturi de materie stelară expulzate în spațiu cu viteze supersonice de la polii unei protostele. Zona respectivă este situată la aproximativ 1000 de ani lumină de Pământ în constelația Perseus. (Space)

5. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat, într-un interviu, că va fi necesar „să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina”. (News.ro)

6. Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, l-a catalogat pe președintele chinez Xi Jinping drept „dictator”, subliniind încă o dată sprijinul guvernului de la Berlin pentru Ucraina. (Libertatea)

7. Fostul președinte american Donald Trump analizează posibilitatea de a avea o femeie partener, pentru poziția de vicepreședinte, în cazul în care va candida din partea Republicanilor la alegerile prezidențiale de anul viitor. (Bloomberg)

8. În SUA, creșterea unui copil de la naștere până la vârsta de 18 ani costă acum, în medie, $237.482 USD, potrivit unui studiu. Costul mediu anual al creșterii unui copil a fost de $21.681, în 2021, cu aproape 20% mai mult comparativ cu 2016. (CBSNews)

Din Cronica Sportivă: Reprezentativa de tenis de masă a României s-a calificat în finala Campionatului European, după ce a trecut de selecţionata Franţei, scor 3-1.

9. Institutul Naţional de Sănătate (NIH) din Statele Unite a anunţat că a început un studiu în fază iniţială pentru un vaccin experimental care vizează şase tulpini de virus gripal. (News.ro)

10. Documente recent descoperite sugerează că Papa Pius al XII-lea avea informații detaliate de la un iezuit german de încredere că până la 6.000 de evrei și polonezi erau gazați în fiecare zi în Polonia ocupată de naziști. Vaticanul s-a apărat de-a lungul anilor că nu a putut verifica rapoartele diplomatice despre atrocitățile naziste pentru a le denunța. (TheGuardian)

Fotografia dimineții – Un membru al juriului inspectează o tarabă cu morcovi la o competiție pentru legume gigant din Marea Britanie. Danny Lawson/PA:

Ți-ar mai putea plăcea
Volumul tranzacțiilor cu proprietăți comerciale a scăzut brusc, cu 43%, în primul semestru al acestui an – Cronica dimineții
Director OMS: Cazurile de reinfectare cu coronavirus în lume sunt „aproape irelevante din punct de vedere statistic” – Cronica dimineții
Un comentariu
  • LevSt.
    sept. 17,2023 la 2023-09-17T19:14:30+03:000000003030202309

    „Cancelarul… nu este momentul…”__–-__ prea mult nu-l poti blama, si Bulgaria si Romania, dar mai ales Romania, vor deveni si mai greu de purtat la gatul UE, mai ales cu cuplul iohan/ciolovek, din Romania vor pleca inca un milion de romani *in max. 6 luni, iar 1/2 dintre ei se vor ” specializa” in infractiuni si crime de orice fel, inclusiv omucideri…(* pleaca pentru ca bugetul este impartit in diversele caste de la conducere si clientela din teren, adica cel mult 2 la suta din populatie, iar aceasta se face „legalizatT(de ei), prin pensii speciale, salarii uriase, bonifacati, fantomatice institutii de ” cultura” si ” cercetare”, etc.: Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, pentru Aktual24: „Banii pe care Ciolacu îi ia din economie se duc către grupurile de interese care-l susțin la putere”(presshub) f. adevarat, acest nou ciolovek, ciolacu, este exact ca toti ceilalti dinainte, este pus sa roada la ciolan, pana la epuizare( a ciolanului!), asta am zis si eu, nemernicul nu-si va da demisia, este doar un alt fanfaron populist/patriotard si pagubos(si fals) nationalist, cat si antieuropean…Pesemne ca ‘”destinul” sau este visul lui iohan, distrugerea Romaniei…Tocmai pentru asta au facut cuplul 6/9…

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău