Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj – Cronica serii

1. Ministrul Finanțelor, Marcel Bolos, a confirmat că este luată în calcul majorarea salariului minim de la 3.000 de lei la 3.300 de lei, de la 1 octombrie. (Profit.ro)

2. Ministrul Finanțelor Marcel Boloș a anunțat că Guvernul va păstra impozitul de 1% pe cifra de afaceri pentru microîntreprinderile cu afaceri sub 300.000 lei și impozitul de 3% pe cifra de afaceri pentru microîntreprinderile cu afaceri sub 2,5 milioane lei, dar cele din urmă vor trece la impozit pe profit de 16% dacă depășesc o rată de rentabilitate de 30%. Circa 56.000 de firme vor trece de la impozit pe cifra de afaceri la impozit pe profit. Măsura este planificată pentru a intra în vigoare la 1 ianuarie 2024. (Economedia)

3. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat marţi că săptămâna viitoare vom atinge borna de 1.000 de km de autostradă, fiindcă se dă în circulaţie lotul de la Nuşfalău pe Suplacu de Barcău, pe Autostrada Transilvaniei. El a arătat că, ”până la finalul anului viitor, minim 250 de km de autostradă vor fi daţi în circulaţie”. (News.ro)

4. Datele arată că 17,3% dintre tinerii din România care au terminat liceul nu sunt angajați, conform raportului „Education at a Glance 2023”. Tot fără un loc de muncă sunt și 2,6% dintre cei care au terminat o facultate. (Hotnews)

5. PSD și PNL înaintează intens, în discuții confidențiale, pentru constituirea a ceea ce cele două partide numesc „Blocul democratic”, văzut în contrapondere la ascensiunea AUR, pe care o caracterizează drept populistă. Miza „Blocului democratic” o reprezintă câștigarea tuturor alegerilor din 2024 – europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. „Strategia va fi blocarea mișcărilor naționaliste și extremiste”. (Libertatea)

Din Cronica de Tehnologie: Senatoarea Elizabeth Warren cere investigarea SpaceX, după ce Elon Musk a recunoscut că a blocat folosirea rețelei Starlink de Ucraina într-un atac asupra flotei rusești. Warren spune că trebuie investigat dacă „politica externă a SUA este condusă de guvern și nu de un miliardar”, în vreme ce Musk se apără spunând că nu a vrut ca SpaceX să fie complice la un act de escaladare a conflictului. (Bloomberg)

6. Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a confirmat că un tribunal independent a suspendat-o pe jucătoarea română de tenis, ca urmare a unor încălcări ale Programului antidoping în tenis. Decizia nu este definitivă. (Digi24)

7. Președintele Republican al Camerei Reprezentaților din Congresul Statelor Unite, Kevin McCarthy, a anunțat că susține o anchetă pentru demiterea președintelui Joe Biden. McCarthy a declarat că Biden a mințit poporul american cu privire la cunoștințele sale despre afacerile externe ale familiei sale. (CNBC)

8. Kievul a avertizat marţi că ar putea recurge la arbitraj internaţional în legătură cu restricţiile asupra exporturilor sale de cereale, după ce Polonia a declarat că va continua să blocheze importurile interne de cereale ucrainene, chiar dacă Bruxelles-ul ridică interdicţia. (News.ro)

9. Preşedintele rus Vladimir Putin a lăsat să se înţeleagă că se pregăteşte de un război îndelungat, spunând că Ucraina s-ar putea folosi de orice încetare a focului pentru a se reînarma – exact genul de argument pe care îl foloseşte şi Kievul atunci când vorbeşte de un armistiţiu cu Rusia. În plus, liderul de la Kremlin susţine că SUA va continua să vadă în Rusia un inamic, indiferent cine va câştiga alegerile din 2024 din SUA. (News.ro)

10. 7.171 de cazuri noi de COVID și 14 decese au fost înregistrate săptămâna trecută în România, potrivit buletinului publicat marți de Ministerul Sănătății. În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 în prezent este de 698. De asemenea, la ATI, sunt internate 47 persoane, dintre 27 sunt nevaccinate. (G4Media)

Ți-ar mai putea plăcea
România este ţara UE cu cea mai mică dependenţă de importurile de gaze naturale – Cronica serii
10 miliarde de tone de gheață s-au topit într-o singură zi, în Groenlanda – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău