Suprafaţă totală afectată de secetă este de 150.565 hectare, din 20 de judeţe – Cronica serii

1. Suprafaţă totală afectată de secetă este de 150.565 hectare, din 20 de judeţe: Arad, Bacău, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Neamţ, Satu Mare, Tulcea, Teleorman, Timiş, Vaslui şi Vrancea, a anunţat Ministerul Agriculturii. (News.ro)

2. Amânarea cu 9 luni a plății ratelor nu este o măsură pe care să o faci dacă poți să-ți plătești ratele, deoarece la final trebuie plătite ratele și dobânda acumultată, o facilitate fiind doar la beneficiarii programului Prima Casă și Noua Casă la care dobânda nu se capitalizează, a avertizat Ministrul de Finanțe. (Hotnews)

3. Prețul motorinei a coborât în stațiile Petrom sub pragul de 8,5 lei/l, cel mai redus nivel din ultimele 3 luni, în urma ieftinirilor cu 5 bani/l efectuate miercuri la ambele tipuri de carburanți de liderul pieței de distribuție de carburanți autohtone, OMV Petrom. (Profit.ro)

4. Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a anunţat, miercuri, după şedinţa de guvern, că pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023 cu siguranţă, însă cu cât vor creşte, acest răspuns va veni în urma modului în care economia funcţionează în acest an. (News.ro)

Din Cronica de Business: Acțiunile AT&T au scăzut cu 11%, cea mai mare scădere din 2002 până în prezent, după ce operatorul din SUA a anunțat că unii clienți au început să aibă întârzieri la plata facturilor, ceea ce îi va afecta free cash flow-ul pe acest an cu aproximativ $2 miliarde. (Bloomberg)

5. Last Energy, companie americană susținută de investitori implicați și în dezvoltarea proiectelor Space X, care furnizează soluții pentru reactoare nucleare modulare de mici dimensiuni, și-a deschis filială în România, la câteva luni după ce a semnat un memorandum pentru construcția unui reactor demonstrativ la Mioveni, în colaborare cu RATEN. (Profit.ro)

6. Boris Johnson este susținut de un grup de politicieni conservatori pentru șefia NATO, anunță publicațiile britanice The Telegraph și Express. El este văzut de leadership-ul Partidului Conservator drept candidatul potrivit pentru această funcție în toamna anului 2023, când mandatul lui Jens Stoltenberg se va încheia. (G4Media)

7. Centrul de coordonare comun însărcinat cu controlul exporturilor de cereale ucrainene prin Marea Neagră a fost inaugurat miercuri la Istanbul, conform acordurilor semnate pe 22 iulie. În virtutea acestor acorduri, valabile timp de 120 de zile între Rusia, Ucraina, Turcia şi Naţiunile Unite, acest centru va efectua inspecţia navelor, la plecarea şi la sosirea la Istanbul, în scopul garantării faptului că ele nu transportă altceva în afară de cereale. (Digi24)

8. China trebuie să se concentreze pe rezolvarea problemei „dezvoltării dezechilibrate și inadecvate” în următorii cinci ani, a declarat președintele chinez Xi Jinping în fața liderilor de rang înalt în această săptămână. Televiziunea de stat CCTV l-a citat miercuri pe liderul chinez făcând aceste comentarii în cadrul unei reuniuni speciale de două zile care a avut loc marți la Beijing, în care și-a prezentat viziunea sa pentru următorii cinci ani. Partidul Comunist va organiza un Congres la sfârșitul acestui an. (G4Media)

Din Cronica de Tehnologie: ByteDance a afișat mesaje pro China cetățenilor americani într-o aplicație de știri, care, între timp, a fost închisă – acuză mai mulți foști angajați ai companiei care deține TikTok. Aceeași foști angajați spun că ByteDance a cenzurat mesajele negative la adresa guvernului chinez. ByteDance neagă acuzațiile. (BuzzFeed News)

9. Austria renunță la carantina pentru persoanele infectate cu coronavirus, de la 1 august. Decizia guvernului a fost luată având în vedere consecințele psihologice și sociale ale restricțiilor din pandemie. Anxietatea și depresia au crescut în întreaga lume. (Hotnews)

10. Arabia Saudită a publicat o serie de randări grafice în care este prezentat viitorul oraș liniar The Line. Lung de 170 de kilometri și lat de doar 200 de metri, orașul în care ar trebui să locuiască până la 9 milioane de oameni nu va avea străzi și nici mașini, dar promite doar 5 minute de mers pe jos între punctele de interes pentru locuitori. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
Norma de hrană pentru pacienţii internaţi în spitale va creşte de la 11 lei pe zi la 20 de lei/zi – Cronica serii
Euro a depăşit nivelul de 4,84 lei la băncile comerciale – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău